Tupeul unui tânăr arădean a fost taxat de jandarmi. Bărbatul era infectat cu Covid și trebuia să fie în carantină, dar el se plimba cu tramvaiul și nu purta nici mască

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Luni seara în jurul orei 20.00, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciu, a depistat un tânăr de 21 de ani din Arad, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, deși, potrivit Centrului Județean de Coordonare a Intervenției (C.J.C.I.), acesta figura infectat cu virusul SARS Cov-2.

Bărbatul a fost depistat într-un tramvai în zona Pieței Gării, pe timpul desfășurării unor activități de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2. Jandarmii au observat într-un tramvai care se deplasa spre Piața Gării, doi tineri, băiat și fată, care nu purtau masca de protecție sanitară.

La următoarea stație tinerii au fost invitați să coboare, iar în urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă și o alertă de tip ,,coronavirus asociat”, respectiv infectare cu virusul SARS Cov-2. Conform prevederilor legale în vigoare tânărul avea obligația legală de a se izola la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele tânărului actele  necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal.

Totodată cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 lei fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de cercetare penală.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.