„Tun” greu dat de polițiștii de la SICE Arad. Au confiscat un camion plin cu țigări de contrabandă | FOTO-VIDEO

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului pe lângă Judecătoria Arad, au depistat, în flagrant delict, la Nădlac, un tir încărcat cu țigarete.Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

În urma cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal de contrabandă calificată, polițiștii din Arad au organizat, în seara zilei de 2 noiembrie 2020, o acțiune de prindere în flagrant delict.

Astfel, a fost depistat, pe Drumul Național 7, în localitatea Nădlac, un bărbat, în timp ce transporta, cu un autotren în cuplu cu semiremorcă, țigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

În interiorul camionului, au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, 110.500 de pachete de țigarete (2.210.000 de fire de țigarete), netimbrate, mascate de vată minerală.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat, este de 1.105.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi luate măsuri legale.

Activitățile au beneficiat de suportul specializat al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.