miercuri, 19 iunie, 2024

Tricolorii învinși de Columbia. Dennis Man a schimbat fața finalului de meci. România și-a aflat ultimul adversar de la Euro

Distribuie articolul

Aseară într-o atmosferă extraordinară în casa lui Atletico Madrid (au fost 40.000 de spectatori dintre care aproximativ o treime români), echipa națională a pierdut amicalul în fața Columbiei, cu scorul de 3-2. România a evoluat curajos însă a fost depășită la toate capitolele de mult mai valoroasa ei adversară, reușind totuși să salveze impresia pe final.

Columbia a deschis scorul în minutul 6 prin Cordoba, care a reluat cu capul de lângă Burcă. Alibec putea egala peste două minute dar a fost blocat. Moruțan respectiv Arias și-au încearcat norocul prin șuturi de la distanță dar nu au nimerit ținta, pentru ca în minutul 35 Columbia să majoreze diferența pe tabela de marcaj prin Arias, care a beneficiat de o eroare colectivă a defensivei noastre. După pauză tot Columbia a fost mai periculoasă dar Moldovan s-a remarcat la el acasă respingând spectaculos un șut al lui Diaz. Tot Moldovan a salvat din fața lui Arias, după o nouă fază în care Diaz a făcut ce-a vrut cu apărarea noastră. Chiar dacă jucătorul lui Liverpool a fost schimbat, Columbia tot va reuși să facă 3-0, marcatorul celui de-al treilea gol fiind Asprilla, în minutul 79. Pe final România, cu Dennis Man, Ianis Hagi și Florin Tănase introduși pe teren, va domina jocul și va reuși să reducă diferența la minim. Ianis Hagi îl deposedează pe Rios și marchează cu dreptul în miinutul 84 și tot el e aproape de gol un minut mai târziu la o lovitură liberă obținută de Man. Arădeanul încearcă o foarfecă spectaculoasă în minutul 87 dar mingea trece puțin peste poartă. Al doilea gol al României va veni totuși în prelungiri, fiind aduse de Tănase cu un șut din întoarcere.

Așadar tricolorii încheie fără victorie seria de două meciuri de pregătire din această lună, după ce vineri au remizat, 1-1 pe teren propriu cu Irlanda de Nord. Ultimele amicale pe care România le va juca înainte de Campionatul European, se vor desfășura pe 4 și 8 iunie la București, adversare fiind Bulgaria respectiv Liechtenstein.

Tot aseară Naționala și-a aflat și ultimul adversar din grupa E de la Euro, este vorba despre Ucraina, care a învins Islanda cu 2-1 în barajul pentru calificarea la turneul final. Celelalte două echipe care și-au câștigat aseară biletele pentru Germania sunt Polonia și Georgia, care au învins după lovituri de la 11 metri Țara Galilor respectiv Grecia. Programul complet al României la turneul final arată așadar astfel:

17 iunie, München: România – Ucraina
22 iunie, Köln: Belgia – România
26 iunie, Frankfurt: Slovacia – România

Columbia – România 3-2 (2-0)
Au marcat: Cordoba (6), Arias (36), Asprilla (80) / I. Hagi (84), Tănase (90+4)
COLUMBIA: 12. Vargas – 21. Munoz (4. S. Arias, 45), 2. Cuesta, 3. Lucumi, 17. Mojica – 6. Rios, 16. Lerma – 11. J. Arias (8. Carrascal, 67), 10. J. Rodriguez-cpt. (20. Quintero, 73), 7. Luis Dias (19. Borre, 67) – 9. Cordoba (23. Asprilla, 73). Selecționer: Nestor Lorenzo
ROMÂNIA: 12. Moldovan – 2. Rațiu, 3. Drăgușin (5. Nedelcearu, 46), 15. Burcă, 11. Opruț (23. Sorescu, 87) – 10. Stanciu-cpt. (20. Man, 78), 6. M. Marin, 18. R. Marin (27. Fl. Tănase, 77) – 21. Moruțan, 7. Alibec (19. Drăguș, 57), 13. Mihăilă (14. Hagi, 56). Selecționer: Edward Iordănescu
Arbitri: Alejandro Muniz Ruiz – Eliana Fernandez Gonzalez, Alfredro Rodriguez Moreno – Miguel Angel Ortiz Arias (Spania)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți