sâmbătă, 22 iunie, 2024

Tribunalul Arad și Judecătoria Arad își deschid porțile, vineri, pentru cei curioși să vadă cum funcționează lucrurile în aceste două instituții

Distribuie articolul

Asemenea anilor precedenţi, şi în acest an, Tribunalul Arad împreună cu Judecătoria Arad organizează evenimentul intitulat „Ziua Porţilor Deschise”, cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este celebrată în întreaga Europă în fiecare an, la data de 25 octombrie, începând cu anul 2003, la iniţiativa Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, cu scopul de a aduce în atenţia publicului european a modului de funcţionare a organelor judiciare.

„Cu acest prilej, reprezentanţii mass-media, justiţiabilii, elevii şi studenţii care doresc să urmeze cariera de magistrat, precum şi orice persoană interesată, sunt invitaţi să participe  la acest eveniment,  care va avea loc vineri, 27 octombrie 2023, în intervalul orar 09:00 – 14:00, la sediul de pe strada B-dul General Vasile Milea, nr. 2, Mun. Arad”, transmite președintele Tribunalului Arad, Virgiliu Flavius Bradin.

În cadrul acestui eveniment, participanţii vor avea ocazia să  viziteze Tribunalul Arad şi Judecătoria Arad şi să afle ce presupune înfăptuirea actului de justiţie, cariera de magistrat, circuitul unui dosar, precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze.

Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile este un bun prilej pentru instanţele de judecată de a-şi face cunoscută activitatea şi de a reaminti că justiţia este un serviciu public, iar figura centrală a actului de justiţie este tocmai cetăţeanul.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți