Treizeci de migranți din Bangladesh, Turcia și Afganistan, depistați la Nădlac I și Nădlac II, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II au depistat treizeci de  cetăţeni din Bangladesh, Turcia și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în  automarfare sau pe jos.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni turci, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri și produse din vată minerală pentru societăți din Germania și Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Turcia.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui  automarfar condus de un cetățean bulgar, care era încărcat cu hârtie pentru o societate din Elveția. În urma controlului, au fost descoperiţi, ascunși în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan.

Ieri, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, pe raza localității de frontieră Peregu Mare, judeţul Arad, treisprezece persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Bangladesh.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.