Trei zile de „foc” pentru pompierii arădeni: 111 misiuni de salvare și stingere a incendiilor

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vasile Goldis” al Județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 111 misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

– 104 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. Dintre cele 104 intervenții ale modulelor SMURD, 4 au fost la accidente rutiere.

– 7 misiuni de stingere și intervenție, din care: 7 incendii. Din cele 7 incendii, 3 s-au manifestat la case și anexe si 4 la vegetație uscată, resturi vegetale.

În data de 19.02.2022, în jurul orei 16:45, Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit în orașul Sebiș pentru stingerea unui incendiu la casă.

În momentul sosirii celor două echipaje de stingere, incendiul se manifesta violent la acoperiș, favorizat de observarea cu întârziere a acestuia si prezența din abundență a materialului usor combustibil din podul casei ( material textil, carton, etc)

În imobil locuiau doi vârstnici care, din fericire au ieșit singuri din casă. Incendiul a fost anunțat de vecini abia în momentul în care întregul acoperișul era cuprins de flăcări.

S-a intervenit mai bine de 45 minute pentru limitarea propagării incendiului la construcțiile anexe și aproape două ore pentru stingere.

În incendiul a ars întreg acoperișul și bunurile din podul casei. Din cauza prăbușirii parțiale a tavanului din scânduri, s-au deteriorat și camerele.

Cauza probabilă: „coș, canal, burlan de evacuare a fumului cu defecțiuni sau amplasat necorespunzător față de materialul combustibil”.

În speță a fost vorba despre o prelungire a hornului cu un tub metalic neizolat.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.