Trei bărbați din Arad au fost arestați pentru trafic de migranți

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu cei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni și Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, au identificat patru cetățeni români implicați în activitatea de transport a unor migranţi din Bangladesh. Trei dintre ei au fost arestați preventiv pentru infracțiunea de trafic de migranţi, cel de-al patrulea aflându-se sub control judiciar.

În urma activităților informativ-operative desfășurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, în cooperare cu polițiști din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni și Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, a fost declanşată o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în vederea documentării activității infracționale a unor persoane implicate în adăpostirea și transportul de migrant, din zona de frontieră în municipiul Timișoara.

Astfel, polițiștii de frontieră au identificat patru cetățeni români, domiciliați în județul Arad, cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, implicați în activitatea de transport a unui grup de unsprezece persoane din zona de frontieră, depistat în municipiul Timișoara.

Mai exact, în data de 04.12.2021, poliţiştii de frontieră au depistat unsprezece cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, fără documente de identitate asupra lor, în municipiul Timișoara. Cele 11 persoane au fost transportate din zona de frontieră cu autoturisme, la acea dată fiind reținut şi un cetățean român, domiciliat în județul Arad.  În urma extinderii cercetărilor au fost depistaţi şi identificaţi şi celelalţi trei români implicaţi în activitatea infracţională.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranţi, pentru cei patru cetățeni români.

Totodată pe numele a trei dintre ei, judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru cel de-al patrulea.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.