Tomozei și Bustea rămân la UTA, cel puțin încă un sezon. Denis Rusu a semnat cu CFR Cluj

Sursă imagine: uta-arad.ro

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

După ce au reușit să prelungească înțelegerile fundașului brazilian Erico da Silva și portarilor Florin Iacob și Dragoș Balauru, cei de la UTA au reușit astăzi să parafeze prelungirea contractelor altor doi fotbaliști. Este vorba despre fundașul dreapta Marius Tomozei și mijlocașul polivalent Sorin Bustea.

În vârstă de 30 de ani, Tomozei a ajuns la UTA în vara lui 2019, de la Metaloglobus, liber de contract. În sezonul în care arădenii s-au bătut pentru promovarea în prima ligă, „Tomi” a bifat 23 de apariții în tricoul alb-roșu, iar în primul sezon de la revenirea Bătrânei Doamne în elita fotbalului românesc acesta a jucat în 25 de partide. Fundaș dreapta de meserie, Marius Tomozei poate juca la nevoie și în flancul stâng. În acest sezon a avut o singură partidă jucată pe postul de fundaș stânga, însă la Liga 2 Gyuszi Balint l-a folosit în mult mai multe rânduri pe această poziție, iar fotbalistul bucureștean s-a achitat cu biro de sarcini.

Astfel, Marius Tomozei va îmbrăca tricoul UTA-ei cel puțin încă un sezon.

Cum spuneam, alături de Tomozei, UTA a decis să-i prelungească înțelegerea pe încă un an și lui Sorin Bustea. „Krini”, așa cum este alintat de colegi, a ajuns la Arad tot în vara anului 2019, rămas liber de contract după ce înțelgerea cu cei de la Daco-Getica i-a expirat. În vârstă de 26 de ani, Bustea este probabil cel mai polivalent jucător aflat sub comanda lui Balint. Mijlocaș de bandă la origini, fotbalistul născut în Capitală a jucat pentru UTA mai mult în defensivă, fie în postura de fundaș stânga, fie în cea de fundaș dreapta. Totuși, acesta poate juca cu brio și la centrul terenului. De altfel, de când a ajuns la UTA, Bustea a jucat pe aproape toate posturile, cu excepția celor de portar, de fundaș central și de atacant.

Încă un fotbalist pleacă la Cluj

Dacă ieri UTA se despărțea de atacantul Albert Voinea, un fotbalist care mai degrabă a dezamăgit în tricoul alb-roșu, astăzi a venit rândul unui alt fotbalist să plece de sub comanda lui Gyuszi Balint. Și, întâmplător sau nu, acesta ajunge tot la Cluj. Totuși, nu la divizionara secundă ”U” Cluj, ci chiar la campioana CFR.

Vorbim, evident, despre tânărul Denis Rusu. „Piti”, așa cum l-au poreclit colegii de echipă datorită înălțimii sale de numai 1,70 m, a fost împrumutat de UTA de la Șomii Lipova, formație care evoluează în Liga 3 și care în acest an s-a luptat până în ultima secundă pentru promovarea în cel de-al doilea eșalon.

Micuțul mijlocaș de bandă a impresionat încă din primele sale apariții în tricoul alb-roșu, dovedindu-se un fotbalist destul de tehnic, însă care mai avea de lucrat la capitolul „fizic”. Din informațiile noastre, în ciuda partidelor mai slabe făcute de Rusu în a doua parte ca campionatului proaspăt încheiat, conducerea Bătrânei Doamne și-ar fi dorit să îl păstreze la Arad. S-ar părea că, inițial, Alexandru Meszar s-ar fi înțeles cu Radu Pop, președintele celor de la Lipova, pentru un transfer definitiv în schimbul unei sume de bani „cu patru zerouri” plus jumătate din suma provenită în urma unui eventual viitor transfer.

„Am discutat și părea că cele două cluburi s-au înțeles. Urma doar ca actele să fie semnate, dar ulterior Radu Pop nu a mai răspuns la telefon. Din ce am auzit, pe fir s-ar fi băgat și cei de la CFR Cluj, care ar fi oferit vreo 250.000 de euro pentru jucător. Așa se face că transferul a căzut și lucrurile au intrat în impas”, ne-a declarat o sursă din cadrul clubului încă de acum câteva luni.

Ulterior, chiar Alexandru Meszar a confirmat public faptul că UTA a făcut o ofertă pentru Denis Rusu și că, inițial, cei de la Lipova ar fi acceptat oferta, dar că apoi s-au sucit. În continuare, Meszar afirmase că oferta clubului arădean este încă valabilă și că așteaptă. Totuși, cei de la Lipova n-au mai dat vreun semn, astfel că astăzi aflăm că „Piti” va ajunge în curtea celor de la CFR Cluj. Deocamdată nu știm exact despre ce sumă de transfer este vorba, dar cu siguranță suma este una mult peste cea oferită de UTA. Acum însă, rămâne de văzut dacă Rusu se va ridica la nivelul așteptărilor echipei care a câștigat ultimele patru sezoane ale Ligii 1 sau dacă „saltul” său este unul prea mare, având în vedere ultimele evoluții sub comanda lui Gyuszi Balint. Oricum ar fi, noi îi urăm succes puștiului de numai 20 de ani!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.