Toate paturile de la ATI-ul Spitalului Județean Arad sunt ocupate. Totuși, unii pacienți refuză transferul către alte județe

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Toate paturile de pe secțiile de terapie intensivă COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt ocupate.

La această oră în Unitatea Primire Urgențe avem zece pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2, în stare gravă – unul este pe ventilație invazivă, iar ceilalți sunt pe mască de oxigen.

Medicii au solicitat Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției locuri în terapie intensivă în alte județe, însă trei dintre pacienți refuză transferul.

„Pacienții sunt tratați în Unitatea Primire Urgențe, în regim de terapie intensivă, paturile fiind dotate cu aparatura specifică de terapie intensivă, cu personal medical calificat și beneficiază de consulturile de specialitate necesare”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.