Ținut în pregătiri, dar afară după începutul sezonului. Stroungis a plecat de la UTA

Sursă imagine: facebook/honvedfc

Sport

Scris de Giuliano Junc

Unul dintre cei patru jucători despre care Mircea Rednic a anunțat că nu vor mai face parte din lot, este vorba despre grecul Stefanos Stroungis (foto nr. 6, cu spatele), și-a reziliat contractul cu UTA. Cu siguranță experiența sa la Arad nu va rămâne una memorabilă nici pentru el dar nici pentru suporterii UTA-ei având în vedere că fundașul central a avut o singură apariție într-un meci oficial al Bătrânei Doamne, în partida din etapa a 2-a cu CFR Cluj, când a evoluat în ultimele 26 de minute.

Odiseea lui Stroungis la Arad ilustreză în bună măsură heirupismul și lipsa de strategie care caracterizează modul de lucru de la clubul nostru. Venit în vara anului trecut, lui Stroungis i s-a descoperit o problemă la inimă imediat după meciul cu CFR. A urmat un adevărat dute vino cu investigații ba în țară, ba în Grecia, cu rezultate când miraculos bune când negative astfel că până la urmă elenul a pierdut întreg sezonul de toamnă-iarnă. În sfârșit, în ianuarie grecul a revenit complet restabilit medical la Arad, a efectuat semi-cantonamentul cu echipa, a jucat în ambele meciuri amicale, cele cu Ajka și cu Honved pentru ca apoi, chiar înaintea reluării campionatului, să fie anunțat că nu se va mai conta pe serviciile sale.

Hai să presupunem că problemele sale medicale nu puteau fi detectate sau aflate înainte de semnarea contractului. Hai să presupunem că deși ar fi avut o bază să încerce rezilierea imediată (pentru că Stroungis nu s-a accidentat sau îmbolnăvit la Arad), UTA a dorit să îl susțină pe fotbalist într-o perioadă delicată. Dar ce s-a întâmplat din ianuarie încoace nu mai are nicio explicație. Dacă tot voia să scape de el, de ce l-a mai ținut în pregătire? Și dacă tot l-a ținut în pregătire de ce l-a pus pe liber când începeau meciurile oficiale? Sigur, Stroungis n-a rupt norii în meciurile respective, dar nici nu a părut a fi dintr-un film cu totul diferit față de coechipierii săi.

Renunțarea la grec e ciudată și pentru că Mircea Rednic a jucat din ce în ce mai mult în ultima vreme în sistemul 3-5-2. Ori în acest moment UTA are fix trei fundași centrali în circuitul primului 11: Alexandru Benga, Ibrahima Conte și Marko Stolnik. Lor li se adaugă nou venitul Ariel Lopez care, deși mijlocaș defensiv poate juca și fundaș central. De asemenea, tot în sistemul cu 3 fundași centrali a mai jucat și Aly Abeid însă nu se știe dacă acesta va mai reveni la UTA după Cupa Africii având în vedere că la vară i se termină contractul și clubul ar cam vrea să ia ceva bani pe el, astfel că ar fi dispus să-i dea drumul la prima ofertă. Și îl mai avem în lot și pe tânărul Darius Iurasciuc pe care însă Rednic în tot sezonul de toamnă l-a folosit fix… un minut! Așadar la un sistem cu trei fundași avem trei soluții, două improvizații (dintre care una cu semnul întrebării) plus un jucător în care antrenorul nu are încredere nici cât în grecul plecat. Nu-i cam puțin?

Dar până la urmă astea sunt problemele pe care la o adică antrenorul va trebui să le rezolve și, dacă se poate, fără să se plângă de conjuncturi la crearea cărora a avut și el o contribuție. Nu de alta dar a devenit o adevărată mantră a sa să ne spună că toți cei plecați „au avut șanse“, lucru care de data aceasta nu prea se aplică. Până la urmă clubul dă afară un jucător pe care l-a plătit timp de 6 luni, exact în momentul în care acesta putea să înceapă să livreze ceva pentru banii primiți (asta dacă i-a primit). Suntem curioși la câte cluburi profesioniste un jucător e plătit accidentat pentru a se renunța la el fix când devine apt de joc. Cert este că odată cu Stroungis contingentul fotbaliștilor plecați de la UTA după câteva luni, deși au fost aduși de același antrenor, a ajuns la 7.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.