Timișoreanul Romario Benzar, „acoperire” pentru Vukcevic. Fotbalistul are 367 de minute jucate în ultimele două sezoane

Sursă imagine: farulconstanta.com

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Balint are în sfârșit acoperire pentru muntenegreanul Marko Vukcevic în flancul drept al apărării. Vorbim, desigur, despre un jucător a cărui poziție este într-adevăr cea de fundaș dreapta, fiindcă acolo au mai evoluat în acest sezon Mihai Dobrescu și Aly Abeid, ambii fundași de flanc stâng.

Astfel, UTA anunță că a semnat un contract valabil până în vară, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon, cu timișoreanul Romario Benzar.

Ajuns la 30 de ani și luat ca CV, Romario Benzar pare a fi un super transfer, însă ține doar de jucător și de staff-ul Bătrânei Doamne să ne arate ce mai are de oferit fotbalului acest jucător. Spunem asta pentru că, deși vine de la liderul Superligii, Farul Constanța, Benzar a jucat în acest sezon doar 367 minute, adunate în șapte partide și nereușind să joace un meci întreg. În același timp, sezonul 2021-2022 (adică sezonul trecut) a fost unul „sabatic” pentru noul fundaș al arădenilor, fiindcă, deși era legitimat la Lecce, acesta nu a jucat nici măcar un singur minut. Acestea fiind spuse, vârsta încă este de partea lui Romario Benzar, iar experiența ar trebui să-i fie de ajutor. Totuși, rămâne de văzut dacă se va impune la UTA sau dacă va fi o simplă acoperire pentru Vukcevic, nu și concurență pe post.

Cum spuneam, Romario Benzar s-a născut la Timișoara, iar junioratul și l-a petrecut la Banatul Timișoara și la Srbijanka Giuchici, de unde a fost mai apoi cumpărat de Academia Hagi. În 2017, Benzar devenea Campion al României, cu Viitorul Constanța, iar în vara aceluiași an era cumpărat de FCSB pentru 700.000 de euro. Doi ani mai târziu, în iulie 2019, italienii de la Lecce plăteau 2 milioane de euro pentru Romario Benzar. Formația italiană se afla în acel moment în Serie A, însă românul a prins doar 97 de minute strânse în trei apariții. Jumătate de an mai târziu, Lecce a decis să-l împrumute pe Benzar la Perugia, formație care evolua în Serie B, însă unde fundașul dreapta a reușit să joace chiar mai puțin decât la Lecce, adunând 65 de minute în patru apariții. În septembrie 2020, Hagi îi întinde o mână de ajutor lui Benzar și îl „repatriază” sub formă de împrumut. Fotbalistul începe să prindă din nou minute, însă într-o formație a „Regelui” care se salvează „la mustață” de la retrogradare. În vara anului 2021 se întoarce în Italia, tot la Lecce, formație de care aparținea. Vreme de un sezon întreg, Benzar nu prinde nici măcar lotul lui Lecce, dar formația italiană reușește să câștige Serie B și să se întoarcă pe prima scenă a fotbalului italian. În vara anului trecut, „salvarea” lui Benzar vine tot de la Hagi. Rămas liber de contract, Benzar ajunge la o formație care devenise între timp Farul Constanța, însă cu certitudine nu mai este acel Romario Benzar care în urmă cu câteva sezoane ridica trofeul Ligii 1 deasupra capului, din postura de căpitan al Viitorului. Astfel, în acest sezon, Benzar bifează șapte apariții în tricoul celor de la Farul, șase în Superligă și una în Cupa României, dar adună doar 367 de minute pe teren. Nemulțumit de randamentul dat, Gheorghe Hagi a ajuns chiar astăzi la un acord de încheiere a contractului cu Benzar. Tot astăzi, Benzar a semnat cu UTA un contract până în vara acestui an, contract în baza căruia Benzar ar urma să fie remunerat lunar cu câte 8.000 de euro. Dacă va da randamentul dorit, Benzar poate rămâne la Arad până în 2024, deoarece clubul a trecut în contract o clauză prin care îi poate prelungi automat contractul.

„Ne bucurăm că am reuşit să-l legitimăm pe Romario Benzar, un jucător important la nivelul fotbalului românesc. Vine de la liderul campionatului, vine cu experienţă importantă în spate şi sunt sigur că vine şi cu atitudinea corectă pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul. În ceea ce ne priveşte, reuşim să aducem un jucător important pe o poziţie pe care eram descoperiţi mai ales acum, în această perioadă, când şi Marko Vukcevic se confruntă cu probleme de sănătate şi sperăm să ni se alăture cât de curând în cantonament”, a declarat Gyuszi Balint pentru www.uta-arad.ro.

Benzar va ajunge în Antalya la începutul săptămânii viitoare, unde se va alătura lotului condus de Balint.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.