Telefonul pliabil Google Pixel Fold lansat, procesor Tensor G2 și cameră de 48MP

Telefonul pliabil Google Pixel Fold lansat, procesor Tensor G2 și cameră de 48MP

Sursă imagine: Google.com

Tech

Scris de T.F.

Recent Google a lansat primul său telefon pliabil: Pixel Fold. Cu un procesor performant, o cameră principală de 48MP și o baterie mare, va fi un concurent pentru Galaxy Z Fold 4, actualul telefon pliabil Samsung. Despre Pixel Fold, compania Google spune că este cel mai subțire telefon pliabil de pe piață, are o grosime de doar 6 mm când este deschis și 12 mm când este pliat.

Telefonul pliabil Google are un ecran intern de 7,6 inch (19,30 cm), rezoluția 1840 x 2208 pixeli (cu o densitate a pixelilor de ~378 ppi) și o luminozitate de vârf de 1.450 niți. Pixel Fold are un ecran exterior OLED de 5,8 inch (14,73 cm), cu rezoluția 2092 x 1080p) și suport pentru rata de reîmprospătare de 120Hz. Potrivit Livemint, ecranul are o luminozitate maximă de 1.200 niți pentru o vizibilitate bună în lumina directă a soarelui.

Google Pixel Fold are procesorul Tensor G2, care alimentează și Pixel 7, Pixel 7 Pro și Google Pixel 7a, acesta din urmă lansat în același timp cu telefonul pliabil. Fold-ul Google are 12GB de memorie RAM și două opțiuni de stocare – 256 și 512GB. Deși Google nu a dezvăluit sistemul de operare pe Pixel Fold, potrivit informațiilor, acesta este Android 13. Nu pare a fi la nivelul lui Samsung Galaxy Z Fold 4, dar vom vedea ce poate doar în utilizarea zilnică.

Telefoanele Pixel de la Google au de obicei printre cele mai bune camere pentru smartphone-uri de pe piață. Nici Pixel Fold nu va dezamăgi în materie de fotografii. Are o cameră principală de 48MP cu OIS, o deschidere f/1,7 și un câmp vizual de 82°. Este însoțită de o cameră ultra-wide de 10,8MP cu diafragma f/2,2 și câmp vizual de 121 de grade și o cameră telefoto de 10,8MP. Aceasta din urmă are Zoom Super Res de până la 20x. La interior există o cameră de 8,3MP pentru selfie-uri și apeluri video și una selfie la exterior de 9,5MP.

La fel ca alte dispozitive pliabile premium de pe piață, Pixel Fold are un scaner de amprentă montat lateral integrat în butonul de pornire. Dar este unul dintre puținele dispozitive care oferă și suport pentru Face Unlock. Pentru conectivitate, dispozitivul oferă toate opțiunile pe care le-ați putea dori, inclusiv un port rapid USB Type-C 3.2 Gen 2, suport mmWave și sub 6GHz 5G, Wi-Fi 6W, NFC, UWB și Bluetooth 5.2.

De asemenea, aveți capabilități dual-SIM cu un slot fizic nano-SIM și suport eSIM, difuzoare stereo, microfoane triple și suport pentru audio spațial. Pliabilul Google are o baterie de 4.821 mAh, are un port USB Type-C pentru încărcare și acceptă și încărcarea wireless.

Google Pixel Fold are un preț de 1.800 de euro și este oferit în două variante de culoare – alb și negru (Porcelain și Obsidian). Smartphone-ul va fi disponibil momentan doar în anumite țări, probabil vom știm exact disponibilitatea globală în iunie când va fi la vânzare la liber pe mai multe piețe.

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.