Târgul Educației din Arad la mare căutare în rândul elevilor

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Educație Știri Arad

Scris de T.F.

În organizarea Inspectoratului Școlar Arad la Expo Arad a avut loc în perioada 4 – 5 mai Târgul Educației din Arad. O ofertă incredibilă pentru absolvenții claselor a VIII-a sau liceale din Arad, din județul Arad, dar și din județele învecinate. Au avut standuri de prezentare liceele tehnologice, de alimentație publică, Liceul UCECOM, Liceul sportiv, liceele teoretice, dar și Armata Română și Jandarmeria.

Potrivit Inspectoratului Școlar Arad au fost organizate „52 de standuri expoziționale amenajate creativ de cele 40 de unități de învățământ participante și 11 instituții deconcentrate și entități din spațiul privat”. „Târgul Educației din Arad reprezintă o modalitate de prezentare a ofertei educaționale adresate elevilor absolvenți ai claselor a VIII-a, dar și liceenilor, respectiv elevilor din învățământul tehnic și profesional„, au spus reprezentanții Inspectoratului Școlar Arad. Au avut standuri de prezentare a ofertei educaționale licee din Arad, Ineu, Lipova, Nădlac, Ch. Criș sau Sebiș, printre altele. Au fost prezente cu standuri și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Universitatea „Aurel Vlaicu”, ambele din Arad.

În cele două zile un foarte mare număr de elevi au fost interesați de ofertele pentru o viitoare carieră. Pe lângă pliantele sau broșurile oferite, reprezentanții multor licee au oferit direct informații pentru viitorii candidați la una dintre aceste școli. Mai mult, liceele din industria alimentară au avut standuri cu produse preparate de actualii elevi, de exemplu Liceul UCECOM „Spiru Haret” și Liceul de Industrie Alimentară.

Fetele și băieții sunt foarte interesați de oferta noastră, mult mai interesați decât anul trecut. Avem în domeniul alimentar specializările bucătar, cofetar, patiser, ospătar, iar pe domeniul de estetică avem coafor, manichiurist și pedichiurist. Este învățământ profesional pe o perioadă de trei ani. Suntem o scoală cu veche tradiție în învățământul profesional și ne adresăm atât copiilor din Arad, din județul Arad, cât și din județele vecine.” A spus Alina Rus profesor la Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret din Arad.

Foarte mulți elevi, băieți și fete, au fost și la standurile unde Armata Română a expus armament și tehnică de luptă. „Suntem prezenți la Târgul Educației pentru a prezenta oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale. Tinerii care doresc o carieră militară se pot înscrie atât pentru o carieră militară, Liceul Militar, un Colegiu Militar Național sau Academii pentru a deveni ofițeri. De asemenea, se pot înscrie pentru Școlile Postliceale Militare pentru a deveni maiștri militari sau subofițeri. Menționez că din anul acesta admiterea la Școlile Postliceale se face pe baza mediei de bacalaureat a spus maistru militar Gligor Emilia de la biroul informare recrutare al Centrului Militar Județean Arad. Paradoxal „fetele sunt tentate în număr mai mare să știți, dar nu se lasă nici băieții.

Afluență mare de elevi a fost și la standul Colegiului Național de Informatică Arad, un liceu care a crescut valoric foarte mult în ultimul timp. Foarte multe diplome, cupe și o tot mai mare recunoaștere internațională, dovedesc priceperea profesorilor de acolo pentru a crește viitoare talente într-o lume tot mai informatizată și tehnologizată.

Este un interes în creștere pentru liceul nostru. Încep să vină copii tot mai pasionați de informatică, de robotică și nu numai. Ce ne bucură cel mai mult este că media de admitere este tot mai mare de la an la an la liceul nostru. Avem tot mai multe solicitări din partea elevilor. Avem două echipe de robotică în liceu și copii din aceste echipe se cunosc unii pe alții și ei fac cea mai bună reclamă școlii.” A declarat pentru Arad Obiectiv profesoara Stoia Mirela de la Colegiul Național de Informatică Arad

Nici liceele cu profil religios nu duc lipsă de pretendenți. Foarte mulți copii au fost prezenți și la aceste standuri, cu afluență mai mare cel al Seminarului Ortodox din Arad „Tinerii sunt interesați de oferta noastră, de mai muți ani avem și fete și băieți la teologie. Ne-am bucura însă ca elevii care vin să fie și de o calitate umană foarte bună, pentru că noi promovăm calitatea umană. Interes există și din partea fetelor și din partea băieților.” Ne-a declarat un preot de la standul Seminarului Teologic Ortodox din Arad.

Sunt foarte încântată de ce am văzut aici. Am venit cu o idee referitor la ce liceu vreau să urmez, dar acum sunt puțin în dubiu după ce am văzut aici. Acum este posibil să urmez o carieră în domeniul tehnic sau chiar cel militar. Nu sunt hotărâtă încă, dar mă bucur că am venit să văd acest Târg Educațional și am văzut atâtea oferte. Chiar nu știu în acest moment ce să aleg,” ne-a declarat Alina, o elevă participată la Târgul Educației din Arad.

Atmosfera din cadrul Târgului Educațional din complexul Expo Arad a fost permanent întreținută de muzică. Au cântat și dansat elevi și formații de dansuri din Arad și de la liceele din județ.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.