Suporterii merită o bucurie

Sport

Scris de Giuliano Junc

La fel ca şi în februarie, UTA va avea peste 1000 de fani la Sibiu. 800 de bilete au fost deja achiziţionate de suporterii Bătrânei Doamne dar numărul celor care au plecat spre Sibiu este mai mare. Chiar dacă începutul de sezon este unul şchiopătat, chiar dacă perioada de transferuri şi de pregătire n-a fost deloc convingătoare, chiar dacă mulţi dintre ei cred că clubul nu este condus într-o direcţie bună, utiştii au lăsat toate aceste griji deoparte şi s-au lăsat molipsiţi de entuziasmul de a călători şi cânta pentru echipa iubită. Pentru tot acest devotament cu siguranţă ar merita o bucurie iar această bucurie nu poate lua altă formă decât victoria.

Dar poate UTA să realizeze acest lucru? Noi sperăm în ambiţia jucătorilor şi priceperea lui Mircea Rednic dar calculele hârtiei o dau favorită pe Hermannstadt. Sibienii au continuitate atât pe bancă, unde Marius Măldărăşanu are parte de linişte şi încredere, cât şi în teren unde Hermannstadt nu s-a înscris în trendul actual de a schimba jumătate de echipă sau mai mult în fiecare pauză dintre sezoane. Lucrul acesta aduce siguranţă şi coerenţă în joc iar victoria concludentă de la Iaşi din etapa trecută a venit atât ca o confirmare cât şi ca un doping de încredre pentru gazdele de azi.

Acesta va fi al 9-lea duel dintre cele două echipe, dintre cele precedente UTA câştigând unul singur, chiar cel jucat în urmă cu aproape trei luni când Bătrâna Doamnă se impunea pe Arena „Francisc Neumanx“ prin golul marcat de Roger din penalty, în play-off-ul campionatului trecut. Era primul meci al lui Mircea Rednic la Arad în calitate de antrenor al UTA-ei şi de asemenea prima confruntare dintre el şi Măldărăşanu în calitate de antrenori. Rednic se întoarce în zonă după 2 ani, la precedenta vizită plecând neînvins din postura de antrenor al Viitorului Constanţa (scor 0-0). Meciul respectiv s-a jucat la Mediaş,  stadionul din Sibiu fiind în reconstrucţie. Tot la Mediaş a jucat şi UTA celălalt duel cu Hermannstadt din deplasare în Liga 1 (pe lângă acel 0-0 din februarie) şi a fost egal şi atunci, 1-1, pentru UTA marcând Hora. Practic echipa noastră nu a pierdut cu Hermannstadt în deplasare decât în Liga 2 (0-2 în 2017), experienţele cu adevărat negative cu această echipă fiind înregistrate pe teren propriu (două remize şi două înfrângeri până la victoria din mai anul acesta).

Revenind la meciul de astăzi, UTA merge la Sibiu fără Stroungis şi Ahmet, care au probleme medicale. Brazilianul Freitas este incert din cauze administrative, deoarce jucătorului nu i-a sosit cartea verde încă. Rednic spera ca problema să se rezolve până la ora meciului dar şansele ca aceste speranţe să se materializeze devin tot mai mici. La gazde Gabi Iancu şi Neguţ acuză accidentări iar prezenţa lor pe teren astăzi e cu semnul întrebării.

Partida începe la ora 18:30 şi după toate probabilităţile se va juca în condiţii ideale: circa 27 de grade şi cer parţial înnorat. Meciul este transmis în direct de posturile Digi Sport 1, Prima Sport 2 şi Orange Sport 1 dar pentru cei care nu pot urmări aceste transmisii, începând cu ora 18:00 vă vom oferi cele mai importante informaţii de la această partidă, în timp real, în format live text.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.