Suporter Club UTA face un apel către toți fanii „Bătrânei Doamne” pentru meciul de mâine, cu Hermannstadt. Ce vor să facă pentru a-și motiva favoriții

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

UTA a demonstrat în acest sezon de Liga 1 că este o echipă solidă, care poate bate pe oricine, dar care în același timp poate avea sincope și poate pierde cu oricine. Din păcate pentru echipă și pentru fanii arădeni, cele mai multe puncte pierdute de UTA au fost pe teren propriu. Iar această perioadă nefastă a echipei în jocurile de acasă este are la bază mai multe cauze, de la starea execrabilă a gazonului, la lipsa fanilor din tribune și probabil la un oarecare blocaj mental.

Nu putem spune cu exactitate care dintre factori afectează cel mai mult evoluția elevilor lui Gyuszi Balint în jocurile de pe noua Arenă „Francisc Neuman”, însă cu siguranță lipsa suporterilor este o problemă destul de mare pentru jucători.

Totuși, deși se împlinește aproape un an de când prezența fanilor în tribune a fost interzisă în România și nu numai, suporterii Bătrânei Doamne au încercat, ori de câte ori au avut ocazia, să își facă simțită prezența și să își reconfirme atașamentul față de UTA. Și putem spune, fără a greși, că UTA are unii dintre cei mai frumoși suporteri din țară, dovedint acest lucru de nenumărate ori.

Cum spuneam, fanii arădeni au încercat, în toată această perioadă de pandemie, să le arate jucătorilor și celor din club că sunt alături de ei, încurajându-i chiar și din afara stadionului sau chiar așteptându-i pe fotbaliști la aeroport pentru a-i încuraja, cum a fost după victoria de la Iași.

Mâine, UTA va da piept, pe teren propriu, cu cei de la FC Hermannstadt. Partida, care va conta pentru etapa a 22-a, se va juca de la ora 13:30.

Astfel, fanii și-au propus să le arate din nou jucătorilor cât de mult îi prețuiesc și să îi asigure de tot sprijinul lor. Iar pentru asta, Suporter Club UTA face un apel la toți fanii pentru a pune umărul la această acțiune.

Mai exact, propunerea SCU este ca fiecare fan să margă la stadion înainte de ora 12:15, atunci când jucătorii ar urma să poposească la arena de pe Calea Aurel Vlaicu, și să lase acolo un obiect cu însemnele clublui. Cel mai simplu pentru fiecare fan ar fi, probabil, să lase un fular sau un steag al echipei, care să fie prinse pe gardul din fața Arenei „Francisc Neumann”, pentru ca jucătorii să le vadă atunci când intră pe stadion și să înțeleagă faptul că suporterii le sunt alături, chiar dacă acest lucru nu este fizic posibil, din cauza regulilor.

În continuare redăm apelul Suporter Club UTA către fani:

„Utiști!

Mai mult decât oricând în aceste sezon, echipa are nevoie de noi. Ultimele meciuri au demonstrat fără putință de tăgadă că suntem pe un drum bun. Calitatea jocului precum și victoriile obținute în deplasare sunt o dovadă. E timpul să spargem însă și blestemul terenului propriu. Este evident că această echipă merită mult mai mult decât să obțină o singură victorie acasă într-un campionat întreg. E timpul ca șirul eșecurilor, ghinioanelor și întâmplărilor negative să se încheie odată cu meciul de mâine.

Cea mai mare parte a elementelor de care depinde victoria împotriva celor de la Hermannstadt stau în capacitatea antrenorilor și a jucătorilor de a-și arăta adevărata calitate și pontențialul real. Dar ne putem aduce și noi contribuția. Un meci de fotbal nu se câștigă doar cu mintea sau picioarele ci și cu spiritul. Liniștea, încrederea și energia pe care ți-o transmit susținerea suporterilor fac de mule ori diferența.

Tocmai pentru a oferi echipei acest stimulent moral, vă invităm ca mâine să vă arătați susținerea pentru echipa noastră aducând cu voi la stadion un obiect cu însemnele UTA-ei pe care să îl lăsați la vedere în zona intrării autocarelor spre vestiare. Atunci când în jurul orei 12.15 echipa noastră va descinde la arenă, ne-am dori ca băieții noștri să vadă în fața lor o mare alb-roșie care să suplinească imposibilitatea noastră de a-i încuraja din tribune.

E timpul să ne scuturăm de negativism. E timpul să lăsăm analizele și criticile în seama specialiștilor. E timpul să ne întoarcem la menirea noastră și la ceea ce ne caracterizează: susținerea echipei. Mâine e ziua în care ne readucem aminte că suntem o familie și vom câștiga ÎMPREUNĂ!

Pentru noi doar UTA contează!”

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.