Superliga, Etapa 3: UTA deja pe loc de baraj, FCSB câştigătoarea rundei

Sursă imagine: lpf.ro / frfotbal.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Doar trei etape i-au „trebuit” din păcate echipei noastre pentru a se întoarce acolo unde a terminat şi campionatul trecut: adică pe loc de baraj. Învinsă la Sibiu de Hermannstadt, cu 2-1, echipa lui Rednic contabilizează la capătul a vreo 300 de minute de „fotbal” (cu tot cu prelungiri) un singur punct amărât, suficient însă pentru a o ţine încă deasupra locurilor direct retrogradabile; asta pentru că sub noi se află alţi aparent nepregătiţi pentru Superliga: oltenii lui Mititelu şi „câinii” lui Burcă, ambele grupări înregistrând în această etapă a treia înfrângere consecutivă. Şi dacă FCU 1948 a pierdut măcar cu stil, 3-4 acasă cu Universitatea Cluj, într-un meci în care, cel puţin în repriza secundă, orice şut pe poartă a fost gol, Dinamo a capotat „zgomotos” pe Arcul de Triumf (ironic, nu-i aşa?) în faţa secuilor lui Ciobotariu, Sepsi câştigând la scor de neprezentare.

Suferinţă mai mică sau mai mare şi la polul opus, acolo unde favoritele la lupta pentru podium par, cu excepţia FCSB-ului, nişte diesel-uri încă neîncălzite. Rezervele Farului s-au făcut de râs pe teren propriu în faţa Iaşiului în aşa măsură încât trupa lui Grozavu a părut un balaur numai bun de speriat suporterii UTA-ei, care se tem de ce e mai rău pentru vineri, când îi aşteaptă pe plăieşti pe Arena „Francisc Neuman”. Probleme cu moldovenii a avut şi Rapidul, care a scos un egal chinuit pe Giuleşti în faţa celor de la FC Botoşani. Tot cu remiză au trebuit să se mulţumească şi CFR respectiv Universitatea Craiova dar măcar au scuza că au jucat între ele. Trupa lui Rotaru, la primul meci cu „Reghe” pe bancă în al doilea descălecat, putea câştiga dar a fost trădată de Ivan, a cărui ratare l-a făcut pe selecţionerul Edi Iordănescu să schiţeze un zâmbet flegmatic cu mesajul „ce vă spuneam eu”. Aşa cum menţionam, singura echipă ce merge „ceas” (măcar ca rezultate) este cea pregătită de Mihai Pintilii, selecţionată de Gigi Becali şi dirijată de Elias Charalambous. FCSB a ajuns la trei victorii din tot atâtea posibile, victimă fiind în această rundă Oţelul Galaţi. Rezultatul a venit mai mult în pofida decât datorită prezenţei în teren a repatriatului Vlad Chiricheş, care la revenire a avut o apariţie mai degrabă fantomatică.

În sfârşit să mai punctăm şi victoria Voluntariului la Ploieşti în faţa Petrolului, un nou cuţit înfipt de fotbalul comunal de partid în inima tradiţiei şi a pasiunii. Dar iată rezultatele complete ale etapei a 3-a şi clasamentul la zi:

 

Etapa viitoare, programează următoarele meciuri:

 

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.