Superliga, Etapa 2: Galaţiul lui Dorinel face valuri în Oltenia

Sport

Scris de Giuliano Junc

Aseară s-a jucat pe stadionul „Ion Oblemenco“ ultimul meci al etapei a 2-a din Superliga. A fost totodată şi partida care a produs singura surpriză a etapei, deoarece nou promovata Oţelul a reuşit să smulgă un punct pe terenul Universităţii Craiova, lucru care i-a înfuriat teribil pe fanii olteni, care şi-au fluierat copios favoriţii la finalul partidei. Reîntors pe gazonul primei ligi după mai bine de un an, arădeanul Ovidiu Haţegan a condus excelent un meci dominat cap-coadă de gazde, care însă au ratat multe ocazii de a face diferenţa acolo unde contează: pe tabelă.

Etapa a fost dominată de derby-ul FCSB – Dinamo, jucat sâmbătă seara pe „Arcul de Triumf“. Aprig disputat în săptămâna premergătoare meciului, pe marginea unor subiecte adiacente, în special cel al locului de disputare, „marele meci“ s-a dovedit a fi unul destul de banal atât în teren cât şi în tribune. Net superioară la toate capitolele, echipa roş-albastră putea face scor dar s-a oprit la pauză iar pe final avea chiar să aibă ceva emoţii.

În ceea ce ne priveşte, UTA a trebuit să încline steagul chiar pe propriul teren, în faţa uneia dintre echipele puternice ale campionatului, CFR Cluj. Nici experienţa antrenorului şi nici entuziasmul şi energia date de suporterii care au umplut Arena „Francisc Neuman“ n-au putut suplini diferenţa de  calitate individuală, astfel că punctele s-au dus în Gruia.

În rest am avut parte de rezultate normale. Farul şi Rapid au făcut instrucţie cu FC Voluntari respectiv Universitatea Cluj, Sepsi s-a impus la limită în faţa celor de la FCU 1948 iar Hemannstadt le-a arătat ieşenilor lui Grozavu că încă mai au de lucru pentru a fi pregătiţi de primul eşalon. Petrolul putea şi trebuia la rândul ei să vină cu toate punctele dintr-un alt oraş al Moldovei, Botoşani, dar pentru a doua etapă la rând „găzarii“ au ratat un penalty decisiv pe final de meci.

Iată rezultatele complete ale etapei şi clasamentul:

 

Etapa a 3-a, are următorul program

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.