Structurile MAI, în proximitatea școlilor

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În conformitate cu măsurile adoptate la nivelul Ministerului Educației Naționale, împreună cu Ministerul Sănătății, privitor la desfășurarea orelor de curs a elevilor și preșcolarilor, începând cu ziua de 5 mai, în unitățile administrativ teritoriale din județ, în funcție de rata incidenței de infectare cu virusul covid-19, școala se va desfășura cu participarea zilnică a preșcolarilor și a elevilor din clasele primare, cu respectarea normelor sanitare.

Elevii de gimnaziu, din clasele 5 – 7, își vor desfășura activitățile școlare online, iar din data de 10 mai a.c., elevii din clasele terminale (a 8-a, a 12-a și a 13-a) vor relua cursurile cu prezență fizică în unitățile de învățământ.

În contextul reluării activității școlare în unitățile de învățământ din județ, mai mult de 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și pompieri vor fi prezenți pentru menținerea ordinii publice în proximitatea unităților de învățământ (168 de polițiști, 25 de jandarmi, 10 polițiști locali și 2 pompieri).

Asigurarea măsurilor de menținere a ordinii publice este în compentența poliției în cazul a 396 de unități de învățământ, 17 unități fiind în responsabilitatea I.J.J. Arad și 10 în responsabilitatea Poliției Locale.

Pentru a preveni orice fapte de natură antisocială, polițiștii arădeni transmit elevilor următoarele recomandări:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.