UTA o ține din telenovelă în telenovelă. În afară de faptul că și-a dat afară 95% din lotul din sezonul trecut și că dintre jucătorii nou veniți acum două luni, unii dintre ei au fost deja expulzați iar alții sunt „pe făraș“, Aradul mai „uimește” și prin ușurința cu care oferă contracte unor jucători cu probleme medicale. După Marrone în iarnă, venit pe 3500 de euro contract și care „s-a rupt” după câteva zeci de minute, fenomenul a continuat și în această vară. Denis Lungu a fost adus direct accidentat ca să fie la număr al treilea portar iar fundașul central Stefanos Stroungis a venit, a trecut vizita medicală, a jucat un meci după care i s-au descoperit probleme la inimă.
De atunci, informațiile despre stoperul elen au fost contradictorii. Stroungis a plecat în Grecia de unde a venit cu un set de analize bune. A fost trimis însă pentru o a doua verificare la București, unde însă analizele n-au mai ieșit la fel de bune. Mircea Rednic a refuzat să își asume riscul de a-l folosi pe jucător, acuzându-l chiar voalat pe impresarul Bogdan Apostu că știa de problemele medicale ale jucătorului său dar le-a ascuns. Cert e că astăzi Rednic a anunțat că Stroungis va lua o pauză de fotbal până în luna decembrie, urmând ca apoi să repete analizele.
Întrebat fiind, pe bună dreptate, cum este posibil ca un jucător cu asemenea probleme să ajungă să semneze un contract cu un club profesionist, Rednic a declarat că nu e vina nici a clubului și nici a jucătorului, dând vina pe vaccinul anti-covid, care ar provoca probleme de natură cardiacă. Ne declinăm competența în ceea ce privește problema vaccinului însă nu putem să nu avem întrebări asupra amănunțimii controlului medical la care sunt supuși jucătorii nou veniți. Nu de alta dar având în vedere timpul extrem de scurt dintre control și descoperirea problemelor, e imposibil ca acestea să fi apărut în acest interval.
Așadar UTA mai adaugă pe listă un jucător pe care-l plătește dar nu se poate folosi de el. Ce-i drept aflăm că grecul a acceptat o reducere de salariu. Iar dacă analizele vor ieși bine în iarnă, va reveni în lot; acolo unde se mai află până atunci fundașii centrali Benga, Makov și Stolnik; acolo unde se mai află și juniorul Darius Iurasciuc care, spre deosebire de colegii săi de generație, nu a fost împrumutat ci reținut în lot… bănuim cu un scop; acolo unde se mai află și Cătălin Carp, jucător competent (în limitele valorii sale) pe postul de fundaș central. Cu toate acestea însă Mircea Rednic a mai vrut un fundaș central; vorba aia… „ca să fie“.
Noua achiziție a UTA-ei se numtește Ibrahima Conte, are 27 de ani, măsoară 1,91 înălțime și este născut în Guinea. A început fotbalul în țara natală de unde, la 18 ani a fost achiziționat de Lorient, pentru care a jucat la început doar la echipa secundă. Ce-i drept, în sezonul în care Lorient a retrogradat din Ligue 1 (2016-2017) a fost promovat la prima echipă dar n-a apucat să joace. A făcut-o însă în liga secundă adunând 30 de prezențe în tricoul acestei echipe. Din 2018 și până în această vară a jucat la Chamois Niort tot echipă de liga secundă franceză, la început ca împrumut apoi transferat definitiv. Are 92 de meciuri jucate în tricoul acestei echipe, timp în care a marcat și 3 goluri, adăugându-și în palmares și o pasă decisivă plus 11 cartonașe galbene și trei roșii. În sezonul trecut a evoluat în 21 de partide de campionat și unul de cupă. Întrucât la finalul sezonului echipa sa a retrogradat în a treia ligă franceză și-a reziliat contractul.
Conte a mai avut în carieră și două episoade de cumpănă: în 2019 a absentat 5 luni de pe gazon din cauza unei rupturi de ligamente încrucișate iar un an mai târziu a fost reținut de poliție și apoi condamnat pentru violență domestică.
Înaltul fundaș central a ajuns aseară la Arad, astăzi a efectuat un antrenament cu echipa și, dacă mâine trece de vizita medicală, va semna un contract pe două sezoane cu UTA. Și, la felul cum par a se face vizitele medicale la noi, putem spune deja de pe acum că echipa lui Rednic s-a mai întărit cu un jucător. De data aceasta, nou venitul chiar arată decent din punct de vedere al vârstei, pregătirii și cv-ului. Să sperăm că o va arăta și în teren.