Spitalul Județean micșorează numărul de paturi pentru bolnavii de Covid-19, fiindcă numărul acestora este în scădere

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

123 de pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 sunt internați pe secțiile Covid-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Dintre aceștia, 13 adulți sunt internați în secțiile de terapie intensivă iar 28 sunt copii, internați în Compartimentul de Boli Infecțioase Copii.

În contextul scăderii numărului pacienților cu infecție SARS CoV-2, conducerea spitalului a decis să diminueze și numărul de paturi alocate pacienților cu această patologie.

„Am cerut aviz epidemiologic de funcționare pentru secțiile Medicina Muncii respectiv. Medicină Internă II, din incinta fostului Spital Municipal Arad. Pacienții cu COViD-19 internați în aceste secții au fost externați, iar în zilele următoare vor avea loc acțiuni de dezinfecție și igienizare pentru a putea interna pacienții cu patologii specifice. Pacienții cu infecție SARS CoV-2 se vor interna, în continuare, în spitalul din cartierul Grădiște, unde sunt disponibile 101  paturi, dar și în saloanele special amenajate, cu circuite separate, din secțiile spitalului, iar copii vor beneficia de asistență medicală în Compartimentul Boli Infecțioase Copii”, a explicat managerul SCJU Arad, ec. Florina Ionescu.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.