Șoferi băuți sau drogați, sute de amenzi și zeci de permise reținute, doar în weekend-ul trecut

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni, în municipiu și județ, pentru depistarea participanților la trafic care nu respectă legislația rutieră privind consumului de alcool și droguri.

Astfel, în ziua de 27 august, un bărbat de 54 de ani, cetățean austriac, a fost depistat de polițiști în orașul Curtici, în timp ce conducea un autoturism având o îmbibație alcoolică de 1,04 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

În seara aceleiași zile, un bărbat de 37 de ani, din Sintea Mare, a fost depistat în trafic de polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș, cu o valoare de 0,43 mg./l. alcool pur în aerul expirat, indicată de etilotest.

Conform procedurii, în ambele cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În municipiu, în noaptea de 27/28 august, o femeie de 43 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe str. Triumfului, a fost oprită pentru control de o patrulă de ordine publică. Aceasta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și recoltarea de probe biologice, existând suspiciunea rezonabilă că ar fi consumat băuturi alcoolice.

În aceeași noapte, polițiștii din Mișca au depistat un bărbat de 26 de ani, din Sintea Mare, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 794, având dreptul de a conduce suspendat.

Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

În cadrul acelorași acțiuni, au fost aplicate 339 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei, fiind reținute 30 de permise de conducere (dintre care 1 pentru alcool) și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Aceste acțiuni se desfășoară permanent, în municipiul și județul Arad, pentru impunerea disciplinei în trafic.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.