Șoferi băuți sau drogați, pe drumurile județului, în weekend

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pe șoselele județului, pentru depistarea celor care nu respectă prevederile legislative privind consumul de alcool.

Astfel, în seara zilei de 21 ianuarie, un bărbat de 46 de ani, din Dieci, a fost implicat într-un eveniment rutier ca pagube materiale. Din primele cercetări la fața locului, a reieșit că cel în cauză ar fi condus un autoturism în localitatea Sebiș, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu două autoturisme parcate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,25 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr de 27 de ani, din Chișineu-Criș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79, între Chișineu-Criș și Zerind, având o îmbibație alcoolică de 1,13 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Au mai fost depistați în timp ce conduceau autoturisme, fiind sub influența alcoolului: în Pecica, un bărbat de 54 de ani, din localitate (0,68 mg./l. alcool pur în aerul expirat); în Sebiș, un bărbat de 46 de ani, din localitate (0,66 mg./l. alcool pur în aerul expirat) și în Șiria, un bărbat de 30 de ani, din localitate (0,66 mg./l. alcool pur în aerul expirat).

Polițiștii orașului Chișineu-Criș au mai depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, 4 tineri, cu vârste între 20-23 de ani, în timp ce conduceau autoturisme fiind sub influența substanțelor psihoactive, fapt relevat de valorile pozitive în urma testării cu aparatul DrugTest.

În toate cazurile au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei/substanțelor consumate, cei în cauză fiind cercetați pentru conducerea

de vehicule sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

Un tânăr de 17 ani, din Vinga, a fost depistat de polițiștii Secției 1 Rurală Arad în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.