Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În data 08.01.2022, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 228.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 61.500 mijloace de transport (dintre care 9.850 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 55.800 persoane cu 15.400 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 172.200 persoane cu 46.100 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

Comparativ o zi din luna noiembrie, când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control, în medie, aproximativ 90.000 persoane, cu peste 32.000 mijloace de transport, se constată o creştere de peste 150% a traficului de persoane.

Comparând aceleaşi perioade, la frontiera cu Ungaria, numărul persoanelor care s-au prezentat la controlul de frontieră a crescut de aproximativ  patru  ori.

Poliţia de Frontieră și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, fiind dispuse măsuri de suplimentare cu personal a arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

În plus, pentru efectuarea formalităţilor cu celeritate, poliţiştii de frontieră folosesc staţii mobile de control.

În continuare, recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea:

*pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu- Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula,

*pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany, P.T.F. Săcuieni-P.T.F. Letavertes,

*pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima,

*pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad- P.T.F. Kiszombor.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

NOTA: cazurile semnificative vor fi prezentate, pe larg, în cadrul unor ştiri de presă distincte.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.