Simion Todoca: „Reîncarnarea Vitoriei Lipan, Baltagul justiției românești!”

Sursă imagine: qmagazine.ro

Opinii

Scris de |

Trăim momente istorice și, poate, nu ne dăm seama. Trece istoria pe lângă noi și o tratăm cu sictir, fie pentru că nu ne interesează, fie pentru că nu ne dăm seama.

O doamnă judecător, Gabriela Baltag – nume predestinat, zic eu- i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, în şedinţa de alegeri din CSM, să nu mai aducă dezbinare în instituţie, să nu mai facă politică și campanie partizană, în ajunul alegerilor parlamentare. Iată ce i-a spus această Vitoria Lipan lui Klaus, direct, în față, nu pe ocolite, nu prin intermediul presei:

„Obiceiul dvs. de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea. Măcar la finalul mandatului nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi. Ştiu că sunteţi un creştin, ştiţi şi dvs că la finalul vieţii nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat. Aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii cum vă raportaţi dvs. la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile. Ştiu că în octombrie aţi spus că nu veţi lăsa să se întâmple acest lucru, dar ştiu că în septembrie aţi dat un vot în CSAT pe această chestiune”.

Ați mai văzut un asemenea curaj? Eu, nu!

De 30 de ani ne plângem că nu avem demnitate, că nu avem oameni care se bat pentru România și pentru români, că suntem niște lași care preferăm să punem batista pe țambal, ca să nu avem necazuri. Iată, judecătoarea Vitoria Lipan, pardon, Gabriela Baltag, ne contrazice!

Ce ziceți, stimați și iubiți colegi din presă, nu ar trebui ca de mâine să urmărim ceas de ceas ce i se întâmplă judecătoarei, să ne exprimăm îngrijorarea că, subit, a început să tușească, are febră, se simte slăbită? Nu ar trebui să o sprijinim, să cerem, preventiv, ca nimeni să nu o oblige să demisioneze, în urma unor acuze fabricate, răspândite prin intermediul unor așa zise mijloace de informare?

Scris de: Simion Todoca

PS: Oricare site sau ziar din Arad are acceptul meu să publice gratuit acest articol. Sunt curios, există cineva?

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.