vineri, 19 iulie, 2024

Serviciul Județean de Medicină Legală va fi mutat într-un alt sediu. Consiliul Județean și CNI pregătesc relocarea

Distribuie articolul

Consiliul Județean Arad a aprobat indicatorii tehnico-economici și predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții, pentru realizarea noului sediu al Serviciului Județean de Medicină Legală. În prima parte a anului 2021, Consiliul Județean Arad va preda către CNI proiectul tehnic de execuție și autorizația de construire, realizate de către Consiliul Județean Arad. Compania Națională de Investiții urmează, la rândul său, să aprobe indicatorii tehnico-economici ai investiției și având în vedere că proiectul tehnic de execuție și autorizația de construire sunt realizate de către Consiliul Județean Arad, va trece la deschiderea procedurii de licitație pentru execuție, economisindu-se astfel timp prețios.

Actualul proiect vizează relocarea Serviciului Județean de Medicină Legală Arad, în imobilul, proprietate publică a Județului Arad, situat in municipiul Arad, str. Vincențiu Babeș nr. 11-13, considerat optim pentru a fi compartimentat in funcție de circuitele medicale raportate la activitatea medico-legală.

Serviciul Județean de Medicină Legală nu va funcționa în același corp de clădire cu Spitalul de Oncologie, deci nu va fi relocat în fostul sediu al Serviciului Pașapoarte! În clădirea care a aparținut DGASPC (imobilul galben, parter+etaj) de pe strada V. Babeș 11-13 și care a fost preluată de Consiliul Județean Arad, se realizează amenajări pentru cabinete medicale și laboratoare specifice Serviciului de Medicină Legală. Este o clădire distinctă de cea a Spitalului de Oncologie, care va funcționa la aceeași adresă, dar în imobile diferite! Tot acolo există și două corpuri de clădire care se vor demola (fosta spălătorie și un depozit) și în zona respectivă se va construi prosectura (morga), care nici ea nu va funcționa în clădirea Spitalului de Oncologie!

Clădirea centrală existentă pe acest amplasament (unde a funcționat Serviciul de Pașapoarte) se reabilitează și se amenajează cu destinația exclusivă de Spital de Oncologie. Aici deja lucrările sunt în fază avansată.

Conform Hotărârii CJA nr. 13/26.01.2018, a fost decisă schimbarea destinației imobilului în cauză, în vederea realizării investiției „Amenajare sediu Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Arad, municipiul Arad, Str. Vincențiu Babeș Nr. 11-13”. „În prezent, spațiul destinat activității medico-legale, laborator toxicologie și anatomie patologică este inadecvat, iar activitatea de prosectură se desfășoară în spațiul pus la dispoziție de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, respectiv spațiul comun cu Morga Serviciului de Anatomie Patologică. Serviciul Județean de Medicină Legală Arad nu are o sală proprie de autopsie care să fie dotată corespunzător și implicit nu este asigurat un minimum de protecție a personalului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Prin realizarea obiectivului de investiții preconizat, se va asigura un spațiu modern și eficient, bine dotat, corespunzător desfășurării activității medico-legale. De asemenea, se va pune în valoare imobilul (clădire și teren), situat în municipiul Arad, str. Vincențiu Babeș nr. 11-13, în prezent neutilizat, și se va executa un corp nou cu destinația „Prosectură” care să corespundă noilor standarde.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți