Seria Apple iPhone 15 va avea un port USB Tip-C în loc de Lightning

Sursă imagine: Apple

Tech

Scris de T.F.O.

Potrivit ultimelor informații, seria Apple iPhone 15 va fi livrată cu un port USB-C în loc de portul Lightning. Seria iPhone 15 va fi lansată în 2023. Această măsură luată de Apple este, printre altele, rezultatul măsurilor impuse de Comisia Europeană pentru folosirea unui singur tip de port – USB Tip C – pe toate dispozitivele mobile. Până acum compania Apple a fost foarte reticentă la acest lucru.

Apple se pregătește să lanseze seria iPhone 14 în septembrie a acestui an și zvonurile au indicat că gama va include patru modele, fără versiunea „Mini”. Designul modelelor va fi în mare parte identic cu seriile anterioare Apple iPhone 12 și iPhone 13. Excepție va face noul design de ecran cu gaură pe modelele Apple iPhone 14 Pro.

În mijlocul tuturor acestor lucruri, conform 91Mobiles, reputatul analist Apple, Ming-Chi Kuo, a spus că telefoanele din gama Apple iPhone 15 vor fi primele iPhone-uri care vor adopta portul USB Tip-C în locul actualului Lightning. Analistul Apple, de obicei foarte bine informat în privința dispozitivelor Apple, citează surse din lanțul de aprovizionare al companiei americane.

Având în vedere istoricul lui Ming-Chi Kuo cu informații despre Apple, suntem încrezători că viitoarea serie iPhone 15 va avea într-adevăr un port USB C pentru încărcare. Această schimbare este o afacere excelentă pentru clienți, dar și pentu sustenabilitate, deoarece ajută la folosirea unui singur cablu pentru a încărca majoritatea dispozitivelor.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că aceasta nu este prima dată când se zvonește că Apple va trece la un port USB Tip-C pentru dispozitivele iPhone. Au mai fost astfel de informații despre această trecere începând cu 2017. Kuo însuși a prezis schimbarea de câteva ori.

Sperăm să vedem trecerea la un port USB Tip-C pe iPhone-urile de anul viitor, deoarece elimină necesitatea mai multor cabluri pentru încărcare. Conform lui Kuo, seria iPhone 14 va fi ultima echipată cu un port Lightning. Pentru cei care nu știu, Apple a trecut la USB-C pentru majoritatea dispozitivelor sale premium, cum ar fi iPad-urile. Această schimbare va beneficia de încărcare mai rapidă și de conectivitate mai largă cu dispozitivele Apple alimentate cu USB-C.

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.