duminică, 21 iulie, 2024

Secția Cardiologie Intervențională va fi pregătită pentru o nouă investiție majoră

Distribuie articolul

(COMUNICAT DE PRESĂ)

Ca în perioada amenajării Cardiologiei Intervenționale de la Spitalul Județean să nu oprim activitatea acestei secții sensibile, am avut astăzi o ședință de lucru cu dr. Cristian Dina, unul dintre specialiștii reputați la nivel național. Vom coopta un expert tehnic în procedura prin care Consiliul Județean amenajează spațiul pentru instalarea noului angiograf la Spitalul Județean Arad.

„Am avut astăzi o discuție de o oră cu dr. Cristian Dina, pentru stabilirea detaliilor legate de următoarele investiții la Cardiologie. Am cooptat și o parte din echipa tehnică în aceste discuți. Cu dr. Dina, pe care îl apreciez în mod deosebit pentru ceea ce a realizat la Arad, pentru sutele de vieți salvate, nu ne întâlnim doar să schimbăm politețuri, ci să găsim soluțiile cele mai bune”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Consiliul Județean cumpără angiograful pentru Spitalul Județean din fonduri europene. Procedura se află în licitație. Angiograful este un element important al strategiei de dezvoltare a secției de Cardiologie de la Arad. Punerea sa în funcțiune va reconfigura Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Angiograful este un aparat de ultimă generație care are două funcții importante: diagnostichează și vindecă într-o singură ședință,fără ca bolnavul să mai fie operat. Pacientul care apelează la aparatul angiograf va scăpa astfel de o intervenție chirurgicală și va pleca din spital la câteva ore de la realizarea intervenției.

Angiograful este utilizat în tratamentul îngustărilor (stenozelor) vasculare,  chiar și în cazul vaselor de sânge milimetrice. Se poate interveni pe arterele inimii, pe vasele de sânge ale membrelor sau capului.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți