Se întoarce! Ovidiu Haţegan va arbitra luni Universitatea Craiova – Oţelul Galaţi

Sursă imagine: frf.ro

Cultură Sport

Scris de Giuliano Junc

Pe 27 martie 2022, arbitrul arădean Ovidiu Haţegan suferea un infract la capătul unui antrenament pe stadionul Gloria. Din fericire prezenţa sa de spirit, calitatea  primul ajutor precum şi profesionalismul medicilor de la Timişoara care l-au operat, i-au salvat viaţa.

La momentul acela Ovidiu Haţegan era în vârful carierei sale internaţionale, cu o lună înainte el conducând la centru partida dintre Altetico Madrid şi Manchester United din 16-imile UEFA Champions League. Scăpat cu viaţă dintr-o încercare teribilă, Haţegan a primit undă verde ca după o firească perioadă de recuperare, să-şi reia activitatea. A declarat la acel moment că o va face doar dacă va simţi la un moment dat că a trecut şi mental peste urmele pe care le lasă o astfel de situaţie.

Şi într-devăr a făcut-o treptat: a activat în sezonul trecut ca arbitru VAR (primul meci fiind Supercupa României dintre Sepsi şi CFR, jucată la Arad) , apoi în primăvară şi-a reluatirea serios antrenamentele. Au urmat două partide amicale, primul meci oficial (turul barajului de promovare în Liga 2 dintre Unirea Ungheni şi Corvinul Hunedoara), testele fizice pe care le-a trecut fără probleme şi iată că acum, în sfârşit, îl vom revedea pe Haţegan arbitrând din nou în Superliga. Acesta îşi va face întoarcerea cu prilejul meciului dintre Universitatea Craiova şi Oţelul Galaţi, contând pentru etapa a 2-a şi care se va juca luni de la ora 21.30.

Având în vedere revenirea sa în fotbalul de înalt nivel, suntem convinşi că este o chestiune de timp până la prima sa delegare la un meci internaţional, astfel încât arbitrul nostru să poată relua firul performanţei de acolo de unde a fost brutal întrerupt.

Ovidiu Haţegan are 43 de ani împliniţi pe 17 iulie, arbitrează la nivel de prima ligă din 2006 iar din 2008 este purtător al ecusonului FIFA. A arbitrat la Campionatul European din 2016 şi 2020 precum şi în cupele europene, unde are la activ 39 de meciuri conduse la centru în Liga Campionilor, cel mai înalt nivel atins în această competiţie fiind sfertul din 2021 dintre Borussia Dortmund şi Manchester City. Mai are de asemenea în palmares două semifinale de Europa League: Manchester United – Celta Vigo (2017) şi Chelsea – Eintracht Frankfurt (2019). Pe plan intern are 295 de meciuri arbitrate în prima ligă, două finale de Cupa României şi o Supercupă a României.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.