luni, 17 iunie, 2024

SCU rămâne în club! Instanța a blocat excluderea decisă de Meszar & Co.

Distribuie articolul

Pe 12 februarie anul acesta, Adunarea Generală a AFC UTA a decis excluderea Suporter Club UTA din asociație. Evident, asociația suporterilor a acționat în instanță această decizie urmând ca în perioada următoare să fie judecată această cauză. Se punea însă problema ce se va întâmpla pe perioada judecării procesului: rămâne SCU membru în club sau este pusă în aplicare imediat decizia AFC UTA urmând ca în cazul unei sentințe definitive favorabile SCU, această să fie reprimită în club?
Suporter Club UTA a inițiat imediat demersurile pentru ca decizia de excludere să fie suspendată până la finalizarea procesului și a obținut câștig de cauză prin decizia instanței. AFC UTA a făcut apel dar acest apel a fost respins astfel că, prin decizie judecătorească definitivă, SCU rămâne membru în AFC UTA cel puțin până la finalizarea procesului.
Victoria SCU este una de etapă dar foarte importantă deoarece rămânând în club, AFC UTA este obligată să pună la dispoziția asociației actele solicitate de aceasta, drept pe care SCU de asemenea l-a câștigat în instanță. Iată comunicatul complet oferit publicității de către asociație:
„Suporter Club UTA, încă o victorie în instanță! 
Asociația Suporter Club UTA a câștigat în aceste zile încă un proces împotriva lui Alexandru Meszar și a celor instalați de el în conducerea clubului UTA. La Adunarea Generală din luna februarie, membri AFC UTA (Meszar, soția lui Meszar, secretara și câțiva angajați ai clubului ce fac parte din conducere) au decis prin hotărârea nr. 1 din 12.02.2024 ca Suporter Club UTA să fie exclusă din clubul UTA. 
O decizie absurdă, prin care Meszar și acoliții săi neagă  identitatea clubului, care e conferită de mărcile „UTA” și „Fotbal Club UTA”, deținute de către Suporter Club UTA.  Am considerat încă de la început injustă și irațională această decizie, motiv pentru are am decis să acționăm în instanță. Am făcut acest lucru pentru a proteja identitatea clubului UTA, pe care a primit-o datorită SCU și a luptei pe care asociația noastră a dus-o pentru ca această echipă de fotbal nou înființată să poată purta numele „UTA”. 
Suporter Club UTA a atacat hotărârea în instanță, cerând anularea ei și, în paralel, am demarat proceduri juridice de urgență pentru a suspenda decizia de excludere, cel puțin până se va termina procesul pe fond. Am avut câștig de cauză în ordonanța președințială la Judecătoria Arad, prin sentința 1245 / 04.04.2024. Nemulțumiți de decizie, avocații lui Meszar au făcut apel la Tribunalul Arad, dar și această instanță a dat câștig de cauză SCU, prin decizia 320 / 14.05.2024, una definitivă. 
Deciziile Judecătoriei și Tribunalului Arad suspendă excluderea noastră și confirmă că Suporter Club UTA este în continuare membru în clubul UTA, cel puțin până la finalizarea procesului pe fond prin care am cerut anularea integrală a hotărârii. 
Aceasta e o nouă victorie a suporterilor în fața lui Alexandru Meszar și a oamenilor săi (niciunul din ei finanțatori ai clubului), care la finalul anului trecut au încercat să închidă magazinul suporterilor, UTA Official Store. Suporter Club UTA a câștigat acea speță atât la Tribunalul București, cât și la Curtea de Apel București.
De asemenea, pentru că nu ne-au fost puse la dispoziție documente și informații financiare din cadrul clubului, Suporter Club UTA s-a îndreptat în instanță împotriva celor care conduc clubul și a obținut o primă victorie în acest sens (sentință Judecătoria Arad nr. 4407/29.11.2023). De fapt, constatăm că aici a fost toată miza lui Alexandru Meszar: blocarea accesului SCU la documente și teama că acțiunile lor, cu iz cel puțin contravențional, ajung să fie cunoscute de către suporteri. 
SCU este singurul lor impediment, singurul obstacol în a-și face de cap când vine vorba despre modul în care sunt cheltuite milioane de euro venite de la suporteri prin achiziționarea de bilete și abonamente, respectiv banii primiți de la Primăria Municipiului Arad, prin CMCA, bani care de fapt sunt tot ai suporterilor, din taxele și impozitele acestora. Suntem conștienți că acestea sunt rațiunile care stau la baza refuzului de a ne pune la dispoziție documentele financiare, dar și la baza deciziei de a ne exclude din club. Dar, în același timp, avem încredere că instanțele judecătorești își fac treaba și iau deciziile corecte, dovadă stând aceste procese castigate deja cu cei care vremelnic conduc clubul de fotbal UTA.
17.05.2024 
Suporter Club UTA“

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți