Schimbare de proceduri: cei care mor de Covid-19 în Spitalul Județean, pot fi îmbrăcați înainte de înmormântare

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad aduce la cunoștința cetățenilor faptul că, în urma modificărilor Ordinului de ministru al sănătății nr.436/2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienților infectați cu noul Coronavirus, pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2, care decedează în spital, pot fi îmbrăcați cu haine puse la dispoziție de familie sau de către reprezentantul legal.

”Noile prevederi legale, permit îmbrăcarea pacienților decedați, infectați cu virusul SARS CoV-2, cu haine puse la dispoziție de către familie. Este o prevedere binevenită și  creștinească, iar la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a intrat în vigoare de astăzi! Familiile pot veni cu hainele, atunci când se prezintă la spital pentru identificarea corpului neînsuflețit”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

În caz de deces, medicul curant al pacientului sau medicul de gardă informează telefonic aparținătorii, iar dacă familia dorește identificarea pacientului va trebui să se prezinte la spital – în termen de 24 de ore dacă locuiesc la o distanță de maximum 100 de kilometri de spital sau în 48 de ore dacă distanța este mai mare de 100 de kilometri. Personalul implicat în manipularea corpului neînsuflețit, îl va îmbrăca cu hainele puse la dispoziție de către familie sau de către reprezentanții legali.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.