Scăderea numărului de pacienți Covid aduce cu ea și scăderea numărului de paturi pentru astfel de bolnavi

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

178 de pacienți diagnosticați cu infecție SARS CoV-2 sunt internați în secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

În contextul scăderii numărului de pacienți, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis reducerea numărului de paturi destinate acestor pacienți cu 92, dintr-un total de 330 de paturi.

„De astăzi am primit aviz favorabil din partea Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad pentru revenirea la activitatea de bază a Secției Medicina Muncii. Secțiile Chirurgie Generală II respectiv Urologie își suspendă activitatea, tot de astăzi, iar aici se vor efectua lucrări de reabilitare a circuitelor de gaze medicale. O altă modificare se referă la paturile COVID destinate copiilor care sunt diminuate cu 14, renunțând practic la zona alocată pentru acești pacienți în Secția Pediatrie I – ceea ce înseamnă că minorii diagnosticați cu SARS CoV-2 vor fi internați doar în Compartimentul Boli Infecțioase Copii unde sunt alocate 20 de paturi pentru copii și cinci pentru mămici. Astfel începând de astăzi mai avem 238 de paturi pentru pacienții cu COVID-19”, a declarat dr. Lenuța Timiș, medic șef SPIAAM.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.