marți, 16 iulie, 2024

Sătui să tot stingă flăcările scăpate de sub control de niște inconștienți, pompierii voluntari de la Șagu fac apel la cetățeni să nu mai dea foc vegetației uscate

Distribuie articolul

Inconștiența unora dintre noi poate duce, de cele mai multe ori, la tragedii. Este și cazul celor care, în ideea de a scăpa de vegetația uscată din gospodărie sau de pe câmpuri, se pun și îi dau foc. Totuși, aceste flăcări scăpate de sub control se pot extinde și provoca incendii de proporții.

Ei bine, pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șagu au fost nevoiți ca, în ultimele două zile, să lupte pentru a stinge trei astfel de incendii de vegetație, scpate de sub control. Vorbim aici despre zeci de oameni nevoiți să intervină pentru inconștiența câtorva.

În această idee, Pompierii Voluntari Șagu au și postat un mesaj pe pagina de Facebook a serviciului, prin care fac apel la cetățeni să nu mai aprindă astfel de focuri pentru a scăpa de vegetația uscată.

„Trei intervenții în mai puțin de 48 de ore, cu minim 20 de servanți activi, la solicitarea dispeceratului ISU Arad.

Ținem să precizăm că nu ne face o deosebită plăcere să renunțăm la lucrul de acasă, pentru a participa la intervenții provocate intenționat, dar niciodată nu vom ignora astfel de evenimente!

Indiferent de manifestarea focului, mai mic, mai mare, vă rugăm ferm să nu mai incendiați intenționat vegetația uscată sau resturile biodegradabile.

După tot efortul depus pentru prevenirea acestora, odată cu vremea bună, avem parte de tot mai multe astfel de intervenții”, se transmite în mesajul postat pe pagina de Facebook Pompieri Voluntari Sagu.

 

 

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți