Sătui de mocirla de pe Arena „Francisc Neuman”, Suporter Club UTA îi invită, ironic, pe Falcă să se pozeze din nou pe gazon, iar pe Bibarț să devină director tehnic la club

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Probabil că toți cei care iubesc clubul UTA au ajuns la capătul răbdărilor atunci când vine vorba despre problemele de la noua Arenă „Francisc Neuman”. O arenă pe care s-au cheltuit destul de mulți bani, banii arădenilor, dar care s-a dovedit a fi una cu destul de multe probleme. Și poate cea mai mare dintre aceste probleme este situația suprafeței de joc, problemă care se resfrânge inclusiv asupra jocului și rezultatelor echipei.

Și, de parcă nu era suficient, în loc să își toarne cenușă în cap pentru starea deplorabilă a gazonului de pe noua arenă, politicienii au ieșit să dea unele declarații pe subiecte care în mod sigur îi depășesc.

Totuși, replica fanilor nu s-a lăsat așteptată, astfel că reprezentanții „Suporter Club UTA” au emis un comunicat de presă, unul ironic de altfel, prin care îi recomandă fostului primar Gheorghe Falcă să își facă din nou fotografii în timp ce stă pe gazonul stadionului, iar actualului primar Călin Bibarț îi cer să devină director tehnic al echipei, din moment ce se încumetă să discute despre chestiuni tehnico-tactice. De asemenea, cei din SCU îi roagă pe fanii care dețin câte una din celebrele caserole cu gazon de pe vechiul stadion să îl aducă înapoi.

Iată comunicatul emis de Suporter Club UTA:

„Pentru că de-a lungul timpului am fost acuzați de nenumărate ori că nu suntem constructivi în criticile noastre, că doar demolăm și nu îi susținem pe cei care construiesc, am decis să ne revizuim atitudinea și să venim în sprijinul primarului Aradului și al administrației locale. Astfel, constatând că în ciuda efortului neprecupețit depus de primul cârmaci al urbei, starea gazonului de pe noua arenă Francisc Neuman continuă să fie una precară, am identificat soluția problemei: gazonul trebuie înlocuit, iar acest lucru îl vom face noi suporterii, permițând autorităților locale să se dedice în totalitate unor probleme mult mai presante ale orașului.

În acest scop, facem apel la toți suporterii UTA-ei care au primit caserole cu bucăți din vechiul gazon al stadionului Francisc Neuman să le doneze în scopul refacerii acestuia. Înțelegem că pentru cei mai mulți dintre beneficiarii acestor caserole, renunțarea la acea părticică de istorie va fi un sacrificiu care va lăsa urme, dar suntem convinși că fotografiile făcute cu fostul primar Gheorghe Falcă cu ocazia intrării în posesia lor, le vor alina din nostalgia provocată de acest sacrificiu. În plus, vom solicita primăriei ca fiecare suporter ce își va dona părticica de gazon, să beneficieze de o participarea gratuită la o ediție a Rondului de Noapte, în compania domnului primar, Călin Bibarț.

Și pentru că am amintit de fostul edil al orașului, cel căruia îi datorăm punerea pietrei de temelie a acestei ctitorii glorioase, îi adresăm o rugăminte de suflet: să recreem celebra fotografie cu domnia sa așezat pe gazonul vechiului Francisc Neuman înainte de demolare. Anii au trecut și o imortalizare de tipul „atunci vs acum” credem că ar provoca o mare bucurie suporterilor domniei sale și ai echipei noastre. Pentru a-și putea organiza agenda încărcată îi propunem ca acea fotografie în aceeași poziție să o realizeze după încheierea următorului meci al UTA-ei de pe teren propriu, cel cu FC Hermannstadt.

Suntem convinși că energia transmisă de gazonul noului Francisc Neuman îi va provoca domnului Gheorghe Falcă același zâmbet larg cu care a cucerit atâtea mii de arădeni de-a lungul ultimelor două decenii.

Și, înainte de a încheia, pentru că nu putem face abstracție de parcursul nesatisfăcător al echipei noastre care, în ciuda condițiilor deosebite oferite de administrația locală, se încăpățânează să nu ne ofere gustul victoriei pe teren propriu, solicităm conducerii clubului să facă toate demersurile necesare pentru îmbunătățirea staff-ului tehnic al echipei noastre. În acest scop, constatând uimiți din ultimele luări de poziție, că domnul primar Călin Bibarț are opinii foarte pertinente pe teme tehnico-tactice, îl propunem ca director tehnic al echipei. Este o surpriză plăcută faptul că, deși cei mai mulți dintre antrenori au nevoie de ani de zile de învățare pentru a putea obține Licența Pro, domnul primar a reușit să asimileze un asemenea volum de cunoștințe în perioada în care, suferind fiind, a decis ca între două ședințe foto în pijama, să se dedice studiului tranziției pozitive și al pressingului de întâmpinare.

Cu speranța că de data acesta am reușit să ne aducem și noi o mică contribuție la înaintarea sportului arădean spre cele mai înalte culmi de progres și civilizație, îl salutăm călduros pe domnul primar și pe toți colaboratorii domniei sale din primăria Arad și din partidul pe care-l susține și ne angajăm ca din primul moment în care porțile stadionului se vor deschide pentru noi suporterii, aceste calde urări de bine să fie auzite meci de meci de către toată țara!

Suporter Club UTA”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.