vineri, 19 iulie, 2024

Șansă aproape nesperată la play-off. Poate UTA să profite de culoar?

Distribuie articolul

Cele două victorii consecutive înregistrate în ultimele două etape, coroborate cu jocul rezultatelor din ultima vreme i-au deschis UTA-ei un drum spre un play-off care după startul dezastruos de an, cu acel 0-4 în deplasare la FCSB, părea mai mult o fata morgana sau o poveste de adormit suporterii. Dintr-o dată însă Bătrâna Doamnă se vede în situația de a avea chiar șanse reale de a prinde locul 6 la finalul sezonului regular, dar pentru asta are nevoie de constanță în rezultate și sânge rece întru valorificarea unui program accesibil. Nu o să-l analizăm acum pentru că poate este prematur însă după meciul de astăzi am putea să o facem; asta pentru că o victorie în această după-amiază o urcă pe UTA până pe locul 9 sau chiar 8 (în cazul în care învinge la mai mult de un gol diferență) la doar un punct distanță de ultima poziție de play-off, ocupată de Hermannstadt.

Așadar pentru UTA astăzi este un adevărat examen de maturitate. Diferența între echipele mediocre și cele dacă nu foarte bune, măcar solide, este dată de stăpânirea de sine în momentele de creștere de formă. Orice echipă poate reuși 1-2 rezultate bune însă doar cele cu adevărat închegate reușesc să țină cât mai mult acest ritm. Astăzi adversarul principal al UTA-ei va fi chiar ea însăși. Nu desconsiderăm în niciun caz adversarul; FC Botoșani, chiar dacă este penultima în clasament, a fost resuscitată în acest început de an de un antrenor tânăr, serios și ambițios, este vorba de Bogdan Andone, iar victoriile de pe teren propriu cu CFR Cluj (!) și Poli Iași dau mărturie că astăzi utiștii nu vor avea drumul larg deschis către poarta adversă. Însă dincolo de aceste considerații, UTA este clar echipa mai bună iar avantajul terenului propriu este la Arad chiar un factor de luat în seamă. Dacă jucătorii își vor păstra determinarea și agresivitatea din ultimele două partide, fără ca în același timp să își piardă luciditatea și concentrarea cu gândul la importanța punctelor, șansele ca astăzi echipa să lege a treia victorie consecutivă sunt considerabile.

Deși nu știm cât va conta asta la nivelul gazonului, trebuie să punctăm faptul că meciul se va juca în niște circumstanțe destul de delicate. Neprovocat de nimeni și de niciun eveniment recent, conducătorul clubului, Alexandru Meszar, a considerat că cea mai bună pregătire psihologică pentru antrenor și echipă este să convoace cu o oră înainte de meci (!!!) o adunare generală a AFC UTA în care să propună nici mai mult nici mai puțin decât excluderea Suporter Club UTA din club. Fanii au ripostat și, chiar dacă au dat asigurări că raportarea lor la echipă nu se va schimba iar aceasta va avea și astăzi parte de susținerea lor totală, este de aștaptat totuși să existe și manifestări de protest la adresa conducerii. În plus, Meszar și-a ostilizat și alți suporteri din cauza deciziei de a negocia tocmai cu Rapid o cedare către acest club a probabil celui mai iubit jucător din actualul lot, Rareș Pop. Nici faptul că aceste discuții au fost purtate tocmai înaintea unui meci în care puștiul UTA-ei este anunța titluar, nu ajută cu siguranță.

UTA nu-l va avea astăzi la dispoziție pe Claudiu Micovschi, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. De asemenea, dacă informațiile noastre se confirmă, nici Aly Abeid nu se va afla în lot deoarece va lua drumul Clujului unde se va alătura celor de la CFR, care ar fi ajuns aseară la o înțelegere cu UTA pentru cedarea imediată a jucătorului. Marcelo Freitas este de asemenea incert din cauza unei răceli care l-a reținut de la antrenamente în ultimele zile. În sfârșit, Marku, Stahl, Ofosu și Cooper se află pe lista neagră a antrenorului, care le-a pus în vedere să-și caute echipe deoarece la Arad au șanse mici de a juca. Rămâne de văzut dacă unii dintre ei nu vor fi totuși astăzi pe foaia de joc dat fiind că opțiunile, mai ales de la mijloc în sus, nu sunt foarte numeroase. Tot astăzi ar trebui să-l vedem pentru prima dată, măcar pe banca de rezerve, pe noul mijlocaș central al UTA-ei, Joao Pedro, adus de la Chaves. Cei din club ar fi dat asigurări că totul este rezolvat din punct de vedere al actelor dar la fel au făcut-o și înaintea meciului cu U și realitatea a fost cu totul alta. La oaspeți vor lipsi cu certitudine mai vechii accidentați Mailat și Camara plus camerunezul Olinga, care nu mai poate reveni în România pentru că i-a expirat pașaportul.

Partida de astăzi va fi confruntarea cu numărul 10 din palmaresul celor două echipe, toate duelurile având loc pe prima scenă a fotbalului românesc. Bilanțul este perfect egal, cu 3 victorii pentru fiecare echipă, la care se mai adaugă 3 remize. În ceea ce privește meciurile de pe teren propriu, echilibrul se menține: o victorie UTA, o victorie FC Botoșani și două remize. În tur la Botoșani partida s-a încheiat cu scorul de 2-2. Moldovenii au condus de două ori, prin reușitele semnate de Florescu (din penalty) și Ilic dar echipa noastră a egalat de fiecare dată, prima dată prin Carp iar a doua oară prin Cooper în prelungirile meciului. Ultimul meci la Arad a avut loc pe 14 aprilie anul trecut, în play-out-ul precedentului sezon și oaspeții s-au impus cu 2-0 prin dubla reușită de Sebastian Mailat.

Meciul va fi condus de o brigadă avându-l la centru pe George Găman (Craiova), care va conduce al patrulea meci al UTA-ei în acest sezon, după UTA – CFR 1-3, UTA – FCSB 2-1 și Farul – UTA 2-2. Oaspeții în schimb vor fi arbitrați pentru prima dată în acest sezon de arbitrul doljean. În camera VAR se va afla Sorin Costreie (Voluntari).

Partida va începe la ora 17:00 și va fi transmisă în direct de posturile Digi Sport 1, Prima Sport 2 și Orange Sport 1. De asemenea publicația noastră va acoperi desfășurarea evenimentelor în format live text. Începând cu ora 12:00 ultimele bilete rămase vor fi puse în vânzare în format fizic la casa de bilete din fața Peluzei Sud.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți