duminică, 21 iulie, 2024

Salvatori de două ori. Pompierii din Pecica au sărit în ajutorul familiei căreia focul i-a făcut scrum aproape tot ce avea | Foto

Distribuie articolul

Este evident că, atunci când alegi să devii pompier, atunci când alegi să treci prin foc pentru a salva vieți, ai o inimă mare și îți iubești semeneii, dar și că ești dispus să-ți pui viața în pericol pentru alții. Totuși, unii dintre noi arată că, dacă vrei, poți face mai mult decât ți-ai asumat să faci.

Este și cazul pompierilor din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pecica (SVSU Pecica), care, după ce în noaptea de luni spre marți au intervenit, alături de colegii lor de la ISU Arad, pentru stingerea unui incendiu în zona Sântoma a orașului Pecica, nu s-au oprit doar la atât. Așa cum am scris și ieri, flăcările au cuprins o locuință dintr-o zonă mărginașă a Pecicăi, făcând scrum aproximaativ 80% din casă, dar și bunurile pe care familia respectivă le avea înăuntru. În același timp, o altă anexă a locuinței a ars și ea. Practic, cei doi soți care locuiau în respectiva casă au rămas fără aproape toată agoniseala.


Citește și: Incendiu devastator la Pecica. O casă a ars aproape în întregime, cu tot ce era în ea | FOTO


Și, cu toate acestea, cei doi soți n-au rămas singuri. Iar asta pentru că salvatorii care au stins incendiul, au vrut să își ducă misiunea de salvatori până la capăt. Astfel, a doua zi după ce familia în cauză a rămas fără tot ce agonisise până la momentul incendiului, pompierii voluntari din Pecica s-au mobilizat și au sărit din nou în ajutorul lor.

Deși cei de la SVSU Pecica n-au vrut să se laude cu ceea ce au făcut, noi am aflat de gestul lor și i-am abordat, considerând că e absolut necesar ca lumea să știe ce fel de oameni sunt. Ei bine, acești pompieri voluntari au pus mână de la mână, au mai apelat și la prieteni de-ai lor și i-au lăsat mască pe cei doi soți rămași fără casă, atunci când au ajuns la ei la poartă cu două mașini pline. Într-una din mașini, o autoutilitară a SVSU Pecica, era plin de bunuri, de la alimente la tot felul de lucruri necesare unui trai decent, în timp ce în cealaltă, o canapea extensibilă pentru ca oamenii să aibă pe ce să pună capul noaptea.

Aflăm, totuși, că deocamdată cei doi soți vor trăi într-o anexă care a rămas neatinsă de flăcări, dar în același timp aflăm că aceiași pompieri au apelat între timp la prieteni de-ai lor pentru a face rost de un container de locuit, de tipul celor pe care le puteți regăsi pe șantiere, pentru ca oamenii să aibă un adăpost până la trecerea iernii și până când se poate construi o nouă locuință în locul celei care luase foc.

Noi ne înclinăm în fața dumneavoastră, domnilor și vă felicităm pentru gestul vostru!

Așa a rămas după incendiu:

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți