joi, 30 mai, 2024

S-a schimbat schimbarea! Pasajul din Micălaca, ce face legătura între strada Exterioară și Bulevardul Titulescu, va fi deschis iar traficului auto

Share

Relativ recent, municipalitatea a decis să interzică traficul autoturismelor printr-unul din pasajele din cartierul Micălaca, pe motiv că mai mulți cetățeni din zonă au cerut ca pasajul să devină unul pietonal. Vorbim despre pasajul care face legătura între strada Exterioară și Bulevardul Nicolae Titulescu, iar motivul invocat la momentul respectiv a fost acela că mai mulți locuitori din Zona 300 traversează zilnic Bulevardul Titulescu și folosesc acel pasaj pentru a ajunge la magazinul Kaufland.

Ei bine, odată cu transformarea acelui pasaj într-unul pietonal și interzicerea traficului autoturismelor, au apărut și cozile, respectiv nervii și înjurăturile, la celălalt pasaj, care face legătura între Strada Abrud și Bulevardul Titulescu (cunoscut și ca „pasajul de la Facultate”).

Iată că, după nu foarte mult timp de la acele decizii, administrația locală se răzgândește, probabil și în urma reacției șoferilor, decizând să redeschidă pasajul din zona „Maranata” pentru autoturisme.

Însă, dacă propunerea primarului Călin Bibarț va fi luată în considerare în întregime, ar urma ca, în intervalul orar 07:00 – 08:30, traficul pietonal să fie interzis prin acel pasaj. Motivul este acela că, între acele ore, traficul rutier este unul foarte intens în zona respectivă, iar pietonii integritatea corporală sau chiar viața pietonilor ar fi puse în pericol.

„În urma concluziilor primite de la Grupul de lucru și analiză constituit pentru a găsi soluții eficiente în privința pasajului închis traficului auto din zona Maranata-Micălaca, voi propune astăzi Comisiei de sistematizare următoarea modificare: deschiderea traficului auto, cu sens unic dinspre strada Exterioară înspre Titulescu, și interzicerea traficului pietonilor doar între orele 7-8,30 în zilele lucrătoare, când traficul auto este intens în acea zonă”, transmite primarul Bibarț.

Ce ar mai fi de menționat este faptul că, din câte se pare, ambele pasaje vor avea sens unic, deci nu se va putea trece dinspre Bulevardul Nicolae Titulescu, ci doar înspre Bulevardul Nicolae Titulescu.

Un alt lucru ciudat este faptul că, în ceea ce privește pasajul ce leagă strada Abrud de Bulevardul Titulescu, ieșirea din pasaj dă exact în trecerea pentru pietoni, lucru care cu siguranță îngreunează ieșirea mașinilor din pasaj, dacă există și pietoni care traversează strada. De asemenea, nu știm cât de legală este acea ieșire fix în trecerea de pietoni, dar asupra acestui aspect există instituții/autorități care ar trebui să își aplece interesul și să constate cum stau treburile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți