România învinge tardiv Japonia și rămâne cu regretele

Sursă imagine: ihf.info

Sport

Scris de Giuliano Junc

Victoria de alaltăieri a Japoniei în fața Danemarcei, o surpriză de proporții incredibile, a făcut ca naționala noastră să păstreze, cum se spune, de doi bani speranță pentru calificarea în sferturile de finală. Pentru aceasta avea nevoie de victorii în meciurile cu Japonia și Polonia iar danezele să nu scoată mai mult de un punct din meciurile cu Polonia și Germania. Tricolorele și-au făcut partea învingând în această după-amiază echipa niponă cu 32-28 dar același lucru l-a făcut și Danemarca, învingătoare în fața Poloniei cu  30-21. Cum România nu mai are șanse de calificare la turneul preolimpic nici de pe locul 9, fiind singura echipă dintre ocupantele locurilor 3 în grupele principale care are clasament negativ, echipa noastră pierde șansa de a participa la Jocurile Olimpice. Iar toate acestea din cauza unei căderi inexplicabile în joc în partida cu Germania, meci pe care echipa noastră l-a avut în mână. Victoria de astăzi împotriva Japoniei, înfrângerea Danemarcei în fața aceleiași echipe nu fac decât să pună sare pe rană, subliniind și mai mult existența unui context favorabil căruia i-am dat cu piciorul cu prea multă nonșalanță.

Partida de azi a fost una controlată destul de clar de echipa noastră, în unele momente întrbându-ne cum este posibil ca echipa mai bună să piardă cu Germania și să fie demolată de Danemarca în timp ce oponentul său evident inferior pierduse în ultima secundă cu Germania și învisese Danemarca. România a condus în permanență, Buceschi a fost din nou excelentă, Seraficeanu și-a revenit și ea după meciul slab în fața Germaniei dar chiar și azi în repriza secundă am înregistrat o scădere în joc când Japonia a revenit de la -5 deficit la -2 și la un moment dat chiar la -1. Până la urmă totul s-a terminat cu bine, chiar dacă din păcate acest bine vine prea târziu.

România a evoluat în formula: Hosu, Ciucă (portari) – Buceschi (12), Pintea (3), Seraficeanu (3), Ostase (3), Laslo (3), Bucur (2), Popa (2), Bazaliu (2), Dindiligan (2), Dincă, Badea, Balog, Pașcan. Antrenor: Florentin Pera 

România va juca ultimul meci din grupa principală luni de la ora 19:00 în fața Poloniei

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.