Restricții de tonaj în Livada și Sânleani, începând cu 8 mai

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Pentru a proteja anumite tronsoane de drum de traficul greu, Consiliul Județean Arad a emis, în ședința din 14 martie, o Hotărâre prin care se restricționează acest gen de trafic pe două tronsoane de drum județean, care însumează 7,2 kilometri. Hotărârea de Consiliu Județean se referă la drumurile care tranzitează localitățile Livada și Sânleani și care fac legătura între DN 79 (Arad-Oradea) și drumul județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota. Restricția, care vizează traficul autovehiculelor cu o masă totală mai mare de 20 de tone, intră în vigoare începând cu data de 8 mai 2023.

„În zona Șiria-Horia sunt mai multe balastiere, iar tranzitarea camioanelor spre vestul județului se desfășura prin Livada și Sânleani. Aceste drumuri județene sunt intravilane, deservesc în mare măsură cetățenii celor două localități și nu sunt proiectate pentru traficul de mare tonaj. Prin această măsură, de restricționare a tonajului de peste 20 de tone, ne dorim să protejăm drumurile și, în același timp, să oferim siguranță și protecție pentru locuitorii comunei Livada. Drumul Arad-Horia este aproape finalizat și a fost modernizat tocmai pentru a putea susține traficul greu”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

De la această decizie fac excepție transporturile MAI, MApN, autovehiculele care intervin în caz de forță majoră, cele de deszăpezire sau cele ale riveranilor.

Pentru conformitate, din 8.05.2023, restricția permanentă se aplică pe următoarele tronsoane de drumuri județene:

– pe sectorul de drum DJ 682C, tronsonul de la km 13+300 (intersecție cu DJ 709, respectiv intersecția cu drumul Arad-Horia), până la km 18+000 (intersecție cu DN 79, respectiv drumul național DN 79 Arad-Oradea), prin Sânleani;

– pe sectorul de drum DJ 682H, tronsonul de la km 0+000 (respectiv de la intersecția cu DN 79, drumul Arad-Oradea), până  la km 2+500 (prin Livada, până în Sânleani, la intersecție cu DJ 682C);

Drept urmare, traficul greu se va desfășura pe varianta DN 79 (Arad-Oradea) – centura DN 7 (centura de Nord Arad) – DJ 709 (Arad-Șiria).

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.