Reîntâlnire de coşmar pentru UTA: Marian Barbu arbitrează meciul cu Hermannstadt!

Sursă imagine: frf.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

De parcă n-ar fi suficiente problemele de lot, atât cantitative cât şi calitative, ori minusurile la capitolele fizic şi omogenizare, pe care le are UTA, trupa lui Mircea Rednic se confruntă în perspectiva partidei cu Hermannstadt cu încă un potenţial pericol: arbitrajul. Nu e o exagerare să spunem că în ultima vreme echipa noastră a fost faultată, uneori chiar grosolan, de deciziile „cavalerilor“ fluierului, iar dacă ar fi să facem un clasament al arbitrilor cei mai nesuferiţi la Arad, făgărăşeanul Marian Barbu ar fi un candidat cu şanse mari de a prinde podiumul.

Lăsăm la o parte faptul că din 10 partide cu Barbu la centru, Bătrâna Doamnă a câştigat una singură, chiar prima (un 2-1 în sezonul 2015-2016 al ligii secunde, împotriva Chindiei); mult mai relevant este faptul că ultimele 4 din 5 experienţe ale UTA-ei cu acest arbitru în postura de conducător de brigadă, au fost realmente de coşmar.

Pe 2 octombrie 2021, în meciul Dinamo – UTA 2-2, echipa noastră a jucat  o repriză în 10 oameni după ce în prelungirile primei părţi Barbu l-a eliminat pe Batha pentru o atingere cu braţul a lui Torje, „victima“ recunoscând după meci că a simulat intensitatea loviturii.

În acelaşi an, pe 5 decembrie, UTA era învinsă pe Arena Naţională de FCSB, cu 2-1 , într-un meci în care Marian Barbu şi brigada lui au inventat un penalty pentru gazde şi apoi au validat un alt gol al roş-albaştrilor, marcat în condiţii neregulamentare (mingea ieşise un metru din teren). De asemenea, în acelaşi meci Cordea i-a aplicat lui Shlyakov o lovitură identică cu cea pentru care în meciul amintit mai sus, Barbu i-a dat roşu direct lui Batha. Aici nu a dictat nici măcar fault. Era al treilea meci al UTA-ei pe care acest arbitru îl conducea într-un interval de două luni de zile, între cele două strecurându-se şi o înfrângere pe teren propriu cu Chindia, în care UTA n-a mai avut nevoie de „ajutorul“ făgărăşeanului pentru că s-a bătut singură.

Nici în sezonul următor Bătrâna Doamnă n-a scăpat de Marian Barbu. Pe 30 august la Mioveni, Raul Şteau era umplut de sânge la propriu de Garutti, jucătorul nostru suferind o comoţie care l-a făcut să rateze meciul următor şi apoi să joace cu o cască de protecţie. Din nou Barbu a judecat cu dublă măsură jucătorul Mioveniului rămânând pe teren.

În sfârşit, pe 5 noiembrie 2022, chiar la meciul de revenire pe banca UTA-ei a conjudeţeanului său Laszlo Balint, Marian Barbu o comite din nou în partida Petrolul – UTA 2-1, când în startul reprizei secunde acordă penalty pentru gazde la un presupus henţ al lui Chindriş, infracţiune care nu a fost scoasă în evidenţă de niciuna dintre reluările venite din camera VAR.

Să mai punctăm şi faptul că Hermannstadt, din 15 partide a câştigat 8 cu Barbu la centru iar în ultimele 6 n-a cunoscut înfrângerea. Ţinând cont de acest istoric, fără să mergem pe teoria conspiraţiei, nu putem să nu fim îngrijoraţi în perspectiva partidei de mâine. Iată şi lista completă a brigăzii şi a oficialilor care vor conduce şi superviza meciul de mâine:

 

 

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.