Reghecampf se uită la UTA şi o vede pe… Sevilla

Sursă imagine: facebook/captură video UCVOficial

Sport

Scris de Giuliano Junc

Între Bătrâna Doamnă de azi şi echipa andaluză pare că singura asemănare e cea a culorilor pe care la îmbracă. Şi totuşi, antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a reuşit să găsească o altă similitudine între cele două echipe: capacitatea acestora de a răsturna calculele hârtiei. Întrebat de un reporter dacă statutul de echipă mai valoroasă o face pe Universitatea să spere într-un meci mai uşor mâine, tehnicianul Craiovei a răspuns făcând trimitere la finala Supercupei Europei dintre Manchester City şi Sevilla:

„Vi s-a părut că aseară a fost o diferenţă mare între City şi Sevilla? Din punct de vedere al valorii lotului diferenţa a fost de un miliard. Nu cred că diferenţa dintre noi şi UTA este aşa de mare. Da, putem să spune că la Universitatea Craiova s-a investit mai mult, sunt jucători care joacă aici de 4-5 ani, jucătorii au valoare dar în fotbal orice este posibil. Echipa este mult mai importantă decât valoarea individuală a unui jucător. Trebuie să fim concentraţi la fiecare partidă, să ne respectăm adversarul, indiferent de numele lui sau de problemele pe care le are. Eu am trăit foarte multe lucruri ciudate în cariera mea. Normal, pe hârtie, suntem echipa care ar trebui să câştige dar rămâne jocul pe teren şi să vedem cum vom face acest lucru.“

Ce-i drept Sevilla n-a reuşit aseară să producă surpriza, pierzând Supercupa, dar a făcut-o la loviturile de departajare. Cum în campionat meciurile se pot termina şi la egalitate, dacă UTA reuşeşte ca la finalul celor 90 de minute să aibă rezultatul andaluzilor (1-1) probabil că toată lumea, de la antrenor şi jucători până la suporteri, am fi mulţumiţi. Cum poate echipa lui Rednic totuşi să facă asta? Antrenorul Craiovei a lansat câteva ipoteze:

„Este o echipă dificilă în componenţa căreia sunt câţiva jucători care pot face diferenţa dacă au spaţiu, dacă au timp, dacă nu sunt puşi sub presiune. Au un antrenor cu mare experienţă. Întotdeauna echipele vin pe „Ion Oblemenco” să joace un fotbal frumos, vin să arate că au valoare, stadionul te aduce la nivelul în care îţi doreşti să joci fotbal iar dacă ai şi spectatori ai o ambiţie în plus. Trebuie să fim pregătiţi.“

Pentru meciul de mâine Reghecampf nu se va putea baza pe Elvir Koljic, în continuare în refacere după o accidentare dar îl va avea la dispoziţie pe nou venitul Jasmin Kurtic, un mijlocaş sloven adus de la Parma via PAOK Salonic (unde a fost împrumutat) şi care are o valoare de piaţă estimată de transfermarkt la 1 milion de euro.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.