Rednic şi-a luat viking! Danezul Holst întăreşte linia mediană a Bătrânei Doamne

Sursă imagine: hif.se

Sport

Scris de Giuliano Junc

UTA a anunţat în această după-amiază transferul jucătorului danez Frederik Holst. Deşi acesta poate juca şi fundaş dreapta, postul său de bază este cel de mijlocaş central, acolo unde Mircea Rednic are multă cantitate dar, cel puţin până acum, foarte puţine certitudini: în afară de tânărul Cristi Mihai, ceilalţi jucători care evoluează pe acel post, Carp, Marku şi Freitas plus la nevoie Dumitraşcu, n-au reuşit sau n-au apucat să arate că se ridică la nivelul primului eşalon al fotbalului românesc. Lor li se adaugă Isac, pe care Rednic nu mai contează şi care se antrenează separat de lot până va accepta împrumutul sau transferul la o altă echipă. Alternativa la toţi aceştia ar trebui astfel să fie un jucător crescut şi dezvoltat într-un fotbal serios însă la fel de adevărat e că el vine de la un nivel inferior Superligii, fosta sa echipă, Helsinborgs, ocupând locul 13 în liga secundă suedeză.

Holst va împlini 29 de ani pe 24 septembrie şi măsoară 1,76 metri înălţime. A început fotbalul la juniorii lui Brøndby, club la care a făcut şi pasul către fotbalul de seniori. Cariera sa a mers apoi mai departe pe traseul Sparta Rotterdam (Olanda) – Elfsborg (Suedia) – Lillestrøm (Norvegia) – Helsingborgs (Suedia). În actualul sezon, care în Suedia este în plină desfăşurare (se joacă în sistemul primăvară – toamnă) a jucat 15 meciuri (14 ca titular, 11 ca integralist), lipsind din echipă într-un singur meci şi având o medie de 80,86 minute jucate pe meci. De-a lungul carierei, Holst a adunat, printre altele 120 meciuri în prima ligă daneză, 92 în prima ligă suedeză şi 74 de selecţii la naţionalele de juniori şi tineret ale Danemarcei.

Un alt aspect pe care sperăm că staff-ul echipei noastre l-a luat în calcul şi l-a supus verificărilor, este cel al situaţiei sale medicale. Nu de alta, dar în perioada iulie – decembrie a anului trecut, Holst a stat „pe bară“ din cauza unei accidentări grave la gleznă. Faptul că în acest an a jucat cu o frecvenţă atât de bună este totuşi un semn încurajator că respectiva problemă a fost depăşită; evident însă că la un club profesionist e nevoie de un fundament mai puternic decât astfel de semne. 450.000 de euro este cota de piaţă a lui Holst pe transfermarkt, dar înainte de accidentare ea se plasase la nivelul de 1 milion de euro.

 

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.