marți, 23 iulie, 2024

Rednic și-a adus atacant din Israel

Distribuie articolul

După multiplele plecări care au „sărăcit” atacul „Bătrânei Doamne” și în contextul în care se vorbește tot mai intens despre plecarea inclusiv a lui Kevin Luckassen, Mircea Rednic și-a întărit – sau cel puțin așa speră – atacul cu un fotbalist din Israel.

Este vorba despre Loai Halaf, un fotbalist în vârstă de 23 de ani, care sezonul trecut a fost folosit de către fostul său antrenor pe mai multe posturi din compartimentul ofensiv. La bază, Halaf este atacant și are o înălțime de 1.85m. Însă, cu toate astea, în ultimele patru sezoane are doar opt goluri marcate, dintre care patru în sezonul trecut și patru în urmă cu două sezoane.

Loai Halaf este crescut la clubul Ironi Nesher, aflat în ligile inferioare din Israel. În sezonul 2020-2021 acesta era împriumutat de către Hapoel Acre, în liga secundă, unde a jucat doar trei partide. Ulterior, în vara anului 2021 acesta era transferat gratuit de către Maccabi Bnei Reineh, care la momentul respectiv se afla în liga secundă. În acel prim sezon la Bnei Reineh, a bifat 25 de partide, însă de fapt prindea mai mult finalurile de meci și nu a avut nicio reușită notabilă, deși clubul său promovase în prima ligă la finalul acelui sezon. În sezonul 2022-2023, Maccabi Bnei Reineh a terminat pe locul 12 (din 14), iar Halaf reușise patru goluri și două pase de gol în 29 de partide. Sezonul trecut echipa a reușit să se claseze pe locul 5, iar Loai Halaf a marcat tot de patru ori și a dat o pasă de gol.

Halaf vine la UTA după ce și-a terminat înțelegerea cu Maccabi Bnei Reineh. Un aspecti interesant este acela că, pe parcursul sezonului trecut, Halaf a fost folosit pe nu mai puțin de șapte posturi: atacant central, al doilea atacant, aripă stânga, aripă dreapta, mijlocaș ofensiv, mijlocaș central și chiar mijlocaș defensiv.

Totodată, noul fotbalist al UTA-ei a cochetat și cu Naționala de tineret a țării sale. Se întâmpla în noiembrie 2022, când a fost selecționat pentru două partide amicale, însă a jucat doar 16 minute într-o dispută cu selecționata U21 a Georgiei.

Acum mai rămâne de văzut cât de bine se va acomoda Loai Halaf la Arad și, desigur, la fotbalul din Superligă, respectiv care vor fi reușitele sale. Nu puține, sperăm noi.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți