Rareș Pop chemat la U21, Dennis Man ratează naționala mare. Toate convocările primite de utiști și arădeni

Sport

Scris de Giuliano Junc

Rareș Pop a fost convocat în premieră de selecționerul Daniel Pancu la echipa națională de tineret. România va debuta în preliminariile Campionatului European din 2025 pe 12 septembrie în deplasare împotriva Albaniei. Din grupa E mai fac parte Elveția, Finlanda, Muntenegru și Armenia. În afara lui Rareș Pop, un alt arădean a mai fost convocat în premieră în echipa „tricolorilor mici”, este vorba despre Cătălin Vulturar, jucător legitimat la Lecce Primavera, echipă cu care a câștigat campionatul de tineret al Italiei în această vară. Tot din lotul lui convocat de Pancu mai face parte și Alexandru Roșca, portar aparținând de UTA dar care este împrumutat la CSC Șelimbăr.

Din păcate de data aceasta Aradul nu va avea niciun reprezentant la naționala mare. Dennis Man a suferit o accidentare care îl face să rateze dubla cu Israel (9 septembrie) și Kosovo (12 septembrie). Ambele meciuri se vor juca la București. Singurul senior al UTA-ei implicat în meciurile naționalelor în această pauză competițională, este Aly Abeid, convocat la naționala Mauritaniei pentru partida cu Gabonul din 9 septembrie.

Cristi Mihai va participa cu Naționala U20 la Elite League, un turneu în cadrul căruia tricolorii lui Costin Curlea vor înfrunta Cehia pe teren propriu (7 septembrie) și Portugalia în deplasare (12 septembrie). La rândul lor, alți doi utiști, Ionuț Anișorac și Fabiano Cibi (împrumutați la Chindia respectiv Dumbrăvița) fac parte din lotul României U19, care pe 10 respectiv 12 septembrie va juca în deplasare o dublă confruntare amicală împotriva Israelului.

Și reprezentativa U18 a României are activitate în această perioadă însă niciun jucător arădean nu a fost convocat la această selecționată. În schimb, la categoria U15, utistul Alex Tomoioagă a fost chemat pentru un stagiu de pregătire și selecție, care va avea loc la Cluj în perioada 3-9 septembrie.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.