Rămas bun, Nea Vio!

Sport Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Nu ne vine să credem că suntem nevoiți să scriem aceste rânduri… Nea Vio, așa cum îl alintam cu toții pe Viorel Muscă, s-a dus probabil să-i fotografieze pe Baron și pe Petschovschi.

Puțini sunt cei care nu l-au cunoscut pe Nea Vio, probabil cel mai cunoscut fotograf sportiv și nu numai, din Arad. Inginer de profesie, Viorel Muscă a fost în același timp și pasionat de fotografie, dar și un mare fan al Bătrânei Doamne. Nea Vio a fost omul prin ale cărui obiective foto au fost imortalizați mii de fotbaliști care au călcat pe gazonul de pe stadionul construit de către Baronul Francisc Neuman, dar și zeci de mii de suporteri. Nea Vio avea 71 de ani și a fost prietenul tuturor, dar în special prietenul fotbaliștilor și al nostru, al colegilor săi de breaslă, fiindcă acesta își transformase pasiunea în ocupație.

Timp de zeci de ani, Nea Vio a fotografiat și s-a fotografiat alături de o sumedenie de legende ale sportului rege, urmându-și totodată echipa de suflet peste tot, de la marile stadioane ale țării, până la tăpșanele ligilor inferioare. Era mereu jovial și mereu pozitiv, chiar dacă, în ultimii ani, acesta suferise de cea mai cumplită boală a ultimelor decenii. Totuși, în ultima perioadă, părea că lucrurile merg bine pentru Nea Vio și senzația noastră, a tuturor, era că mult iubitul său aparat foto va mai surprinde imagini multă vreme de acum încolo. Cu toate acestea, boala l-a învins în cele din urmă, iar acum, dacă există un loc în care cu toții mergem la un moment dat, înseamnă că Nea Vio s-a dus alături de oamenii care au făcut ca numele „UTA Arad” să dăinuie peste veacuri, să depăneze amitiri din vremurile glorioase ale Bătrânei Doamne.

Rămas bun, Nea Vio!

Transmitem pe această cale condoleanțe familiei, prietenilor și tuturor celor care s-au simțit câtuși de puțin apropiați de cel care până astăzi a fost Viorel Muscă… Nea Vio!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.