miercuri, 19 iunie, 2024

Punct obținut de apărare, ofensiva a rămas datoare

Distribuie articolul

UTA a cucerit în această după-amiază un punct la Cluj și, sub aspectul jocului, este un punct pe de o parte meritat dar este și cam maxim ce putea obține. Nu avem de unde știi dacă UTA și-a propus mai mult la startul meciului dar cert este că a avut astăzi un compartiment ofensiv într-o zi mai puțin fastă. În condițiile în care nici contraatacurile și nici construcția jocului nu au avut sorți de izbândă, pentru că de cele mai multe ori mingea era pierdută după 2-3 schimburi între jucători, greul a rămas pe umerii apărării.

Din fericire însă defensiva Bătrânei Doamne a fost la înălțime astăzi, atât din punct de vedere al organizării cât și al intervențiilor individuale. Conduși foarte bine de un Alexandru Benga într-o zi excelentă, fundașii UTA-ei au fost foarte atenți și concentrați, reușind să blocheze mingile de regulă înainte ca acestea să plece spre poarta lui Kucher; iar când totuși barajul a fost spart, goalkeeperul Bătrânei Doamne a fost la post, având câteva intervenții foarte bune. De asemenea trebuie remarcat felul în care defensiva UTA-ei a gestionat pericolul principal din echipa gazdă, anume Dan Nistor, pasele filtrante ale acestuia negăsind un spațiu suficient între linia noastră de fundași și portar, în care jucătorii ofensivi ai „șepcilor roșii“ să se manifeste.

Din punct de vedere individual, în afara lui Benga și Kucher pe care i-am pomenit, trebuie remarcat jocul foarte bun făcut de Rodrigues, care a avut două intervenții decisive în calitate de ultim apărător dar și de Cristi Mihai, extrem de implicat și agresiv în sens pozitiv la recuperare. Tot în acest meci a debutat în tricoul echipei noastre și Imoh Ezekiel și era cât pe ce să fie un debut cu noroc deoarece după o repriză în care aproape că nu a atins mingea, nigerianul i-a furat balonul în prelungiri lui Masoero, iar dacă acesta nu-l oprea cu prețul unui cartonaș roșu, poate că acum savuram o victorie norocoasă dar prețioasă.

Așa însă UTA trebuie să fie mulțumită cu acest punct, unul care se poate dovedi important la finalul play-out-ului; asta cu condiția ca trupa lui Mircea Rednic să își valorifice în următoarele două etape avantajul terenului propriu, cu sau fără suporteri în tribune. Cât despre joc, sigur că meciul de astăzi nu va rămâne în amintirea fanilor precum acel spectaculos 4-3 cu Voluntari din etapa trecută, dar ținând cont de realitatea UTA-ei și a fotbalului românesc, ocazional ne putem mulțumi și cu meciuri din care obținem ceva fără să impresionăm estetic. Atâta timp cât genul acesta de partide rămân excepții și nu o regulă, nu e niciun fel de problemă.

Universitatea Cluj – UTA 0-0
Superliga 2023-2024, Play-Out, Etapa 2
Sâmbătă 30 martie 2024, ora 18:00
Cluj, „Cluj Arena“

Cartonaș galbene: Pedro
Cartonaș roșiu: Masoero (90+1)

U. Cluj: Gertmonas – Oancea (73. Anselmo), Masoero, Thalisson, Chipciu (cpt) – Simion (90+2. Mitrea), Bic (73. Doukoure) – Roguljic (62. Popa), Nistor, Roger – Rus (73. Silaghi). Rezerve: Gorcea – Chinteș, Pițian, Techereș, Fossati, V. Gheorghe. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

UTA: Kucher – Căpușă, Stolnik, Benga (cpt), Rodrigues – Pedro (90+2. Lopez), Mihai – Pop (46. Ezekiel), Fabry (62. Freitas), Omondi – Tudorie (23. Morar). Rezerve: Lungu – Conte, Iurasciuc, Vulturar, David. Antrenor: Mircea Rednic

Arbitru central: Florin Andrei (Târgu Mureș)
Asistent 1: Adrian Popescu (Craiova)
Asistent 2: Alexandru Vodă (Alba Iulia)
Oficial 4: Florin Mazilu (Satu Mare)
Arbitru VAR: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș)
Asistent VAR: Ionel Dumitru (Gheorghița – Prahova)
Observator FRF (arbitraj): Sorin Boca (Iași)
Observator LPF (organizare joc): Claudiu Boaru (Mediaș)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți