Proiectul de drumuri transfrontaliere al Consiliului Județean Arad, dat exemplu de bune practici la nivel european

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Proiectul de modernizare a drumurilor transfrontaliere județene din Arad, finanțat din fonduri europene, este considerat un exemplu de bune practici la nivelul Confederației Europene a Autorităților Locale. Detaliile proiectului au fost publicate pe pagina de internet a Confederației, considerându-se că în cauză este vorba de mult mai mult decât un proiect de infrastructură – este un exercițiu de coeziune socială pe granița româno-maghiară.

Consiliul Județean Arad a câștigat întregul buget destinat pentru modernizarea de drumuri prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Interreg VA România-Ungaria: Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab. De asemenea, tot din fonduri europene s-au realizat alte drumuri în proximitatea frontierei: Nădlac-Peregu Mare, Pecica-Turnu și Dorobanți-Macea. În cadrul proiectului, primăria orașului Curtici a construit centura de ocolire a orașului Curtici.

Important de amintit este că pe această rută, la Grăniceri și Variaș funcționează două puncte temporare de trecere a frontierei, care se vor permanentiza în perioada următoare, facilitând și mai mult accesul la locurile de muncă din zona transfrontalieră! Iar prin modernizarea tuturor acestor drumuri, Consiliul Județean Arad a pregătit infrastructura rutieră și pentru momentul în care România va fi primită în zona Schengen.

„Proiectul in valoare de 13,8 milioane de euro a fost finanțat prin Programul Interreg și a constat din modernizarea rețelei de drumuri județene transfrontaliere. El facilitează mobilitatea forței de muncă de pe ambele părți ale graniței înspre zonele industriale din Arad. Așadar, este într-adevăr un proiect de coeziune socială transfrontalieră, cu impact asupra calității vieții comunităților de pe cele două părți ale frontierei”,  a declarant președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.