Proiect de 4 milioane de euro, câștigat de Aeroportul Arad

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Prin acest proiect, finanțat din fonduri europene, Aeroportul Arad se va alinia la cerințele Autorității Aeronautice Civile în ceea ce privește sistemele de securitate și de siguranță necesare. Ieri, 3 mai 2022, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Conformare Aeroport Arad la cerințele operaționale de infrastructură, siguranță și securitate aeroportuare, activități non-economice, în vederea asigurării aeroportului cu dotări de siguranță și securitate, care nu implică realizarea de construcții”. Consiliul Județean cofinanțează acest proiect cu 431.976 lei, valoarea totală a proiectului fiind de 20.746.565 lei.

„Prin acest proiect, Aeroportul Arad atrage peste 4 milioane de euro, cu o contribuție de doar 2% a Consiliului Județean. Ceea ce e mai important, proiectul asigură toate standardele necesare pentru ca Aeroportul să fie operațional, privind elementele de securitate și siguranță: dotări cu aparatură de control, respectiv asigurarea tuturor condițiilor de siguranță împotriva incendiilor. Pentru a fi competitiv, Aeroportul are obligația să atingă aceste standarde solicitate de către Autoritatea Aeronautică”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.