Proiect de 1,5 milioane de euro, implementat cu succes la Socodor

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

La Socodor, s-a încheiat astăzi implementarea unui proiect în valoare totală de aprox. 1,5 milioane de euro, finanțat în cadrul Programului Interreg V România-Ungaria. Astfel, în comuna arădeană au fost realizați nouă kilometri de piste pentru biciclete, amenajate șapte stații de autobuz iluminate și supravegheate video, dotate cu suporturi pentru biciclete și a fost achiziționat un utilaj pentru curățarea pistelor. De asemenea, a fost înființat un serviciu de închiriere a bicicletelor, care a fost dotat cu 60 de biciclete.

La conferința de presă organizată la Socodor au participat, din partea Consiliului Județean Arad, președintele Iustin Cionca și cei doi vicepreședinți, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc.

„Administrația din Socodor reușește să realizeze cu ajutorul fondurilor europene un număr record de investiții. Felicitări domnului primar Ioan Jura și întregii echipe pentru aceste proiecte care au transformat Socodorul în una dintre cele mai bine gospodărite comune din vestul țării! La rândul său, Consiliul Județean Arad a adus fonduri europene pentru modernizarea rețelei de drumuri din jurul comunei Socodor, iar în prezent se lucrează pe șantierele drumurilor Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab. Drumul Socodor-Nădab este unul dintre primele șantiere redeschise de Consiliul Județean Arad în acest an, odată cu temperaturile ridicate de primăvară. Este într-un stadiu avansat de execuție, lucrarea fiind finalizată în proporție de 90%. Stadiul lucrării de modernizare a drumului Sânmartin-Socodor, un tronson care a așteptat zeci de ani să fie asfaltat, a ajuns la peste 60%. Prin modernizarea acestui tronson, distanța de la Socodor la Arad se va reduce cu 10 kilometri. Poate cel mai important lucru de subliniat este că un proiect care acum e la valoarea de 1,6 miliarde de euro va atinge și comuna Socodor. Este vorba despre drumul expres Arad-Oradea, care va contribui la dezvoltarea întregii zone. În perioada 2016-2022, Consiliul Județean Arad a alocat peste 2,9 milioane de lei comunei Socodor, bani destinați unor proiecte importante pentru comunitate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.