sâmbătă, 15 iunie, 2024

Progresul Pecica vrea în play-off. Pentru asta se pregătește să o bată pe Poli

Distribuie articolul

Mare meci la Pecica sâmbătă după-amiaza. În micuța localitate aflată la vest de Arad, vine Poli. Sigur, Progresul are deja experiența unor meciuri cu echipe importante, dat fiind că în acest sezon la Pecica au venit Petrolul și Hermannstadt în grupele Cupei României. Doar că, în timp ce participarea în acea fază a competiției amintite era cumva un bonus neprogramat, meciul cu alb-violeții are o miză mult mai mare. Echipa lui Dan Stupar și Bogdan Bozian este la două puncte de calificarea în play-off însă aceste două puncte nu vor fi ușor de luat dat fiind că mai sunt tot atâtea meciuri de disputat; iar în ultima etapă galben-albaștrii se deplasează pe terenul liderului autoritar al seriei, FC Bihor. Așadar, dacă vrea să își câștige punctele necesare îndeplinirii obiectivului, Progresul ar trebui să o facă sâmbătă, altfel va rămâne la mâna celor de la Phoenix Buziaș. Un singur semieșec al acestora ar fi suficient ca Pecica să fie calificată între primele 4 echipe ale seriei doar că Buziașul are un program destul de ușor: acasă cu CS Socodor, echipă din subsolul clasamentului și apoi în deplasare la Lipova, o echipă ce poate fi destul de demotivată de ratarea play-off-ului.

De altfel Șoimii Lipova este chiar echipa învinsă în runda din weekendul trecut de Progresul Pecica, trupa lui Stupar și Bozian administrându-le lipovanilor un sec 3-0 chiar la poalele cetății Șoimoș. Rezultatul a aprins entuziasmul și optimismul în tabăra galben-albastră, dovadă declarația directorului sportiv Cristian Pilan care crede cu tărie în șansele echipei sale de a se califica în play-off: „M-a uns pe suflet victoria de la Lipova. Mi-am dorit foarte mult să învingem iar băieții mi-au adus o mare bucurie. Voi avea liniște abia după ce ne văd calificați matematic în play-off. Avem în față două meciuri deosebit de grele. Ne-am pregătit foarte bine, dorim să învingem iar băieții sunt foarte motivați. Vor să răzbune tratamentul de la meciul din tur, unde nu meritam să pierdem la așa diferență. Dacă câștigăm sâmbătă și eu sper că o vom face, suntem calificați. Dacă nu, depindem de ultimul meci din deplasare de la Oradea, dar și de ce face Buziașul, un adversar puternic care ne-a învins de două ori. Dacă câștigăm sâmbătă, vom merge la Oradea să jucăm fotbal și să obținem maxim ce putem din acel joc. Ne-am câștigat cred eu respectul colegilor din serie și ne-am format un prestigiu de echipă serioasă care își tratează cu respect orice adversar. Vorbesc cu băieții tot timpul. Mă bucur că sunt conștienți de importanța meciului cu Poli și că au o șansă de neratat. Sincer, ar fi păcat să nu ne calificăm în play-off după un sezon formidabil.”

Evident, partida cu Poli se anunță una foarte dificilă, dovadî și meciul din tur când Progresul a pierdut clar pe Bega cu 5-0, ce-i drept la capătul unui meci în care oaspeții au rămas în 10 oameni încă din prima repriză, decizie puternic contestată de echipa din județul Arad. Timișoarenii se află pe locul 2 în clasament, cu 33 de puncte (două mai mult decât Pecica) dar au de partea lor numele și tradiția care oferă celor care îmbracă astăzi tricoul alb-violet, o motivație specială. În plus, este de așteptat ca din Banat să vină și un contingent important de suporteri ai oaspeților, prezența acestora transformând meciul într-unul și mai interesant dar în același timp și mai provocator din perspectiva măsurilor ce vor trebui luate pentru asigurarea ordinii pe stadion și în jurul lui: „Vom lua toate măsurile necesare conform regulamentului. Știm ce avem de făcut. Îi așteptăm pe suporterii timișoreni la meci și le vom asigura toate condițiile. Jocurile din cupă ne-au ajutat și în acest sens. Toți din club am învățat foarte mult despre ce înseamnă organizarea unui meci important ce aduce mulți spectatori. Eu sper să jucăm meciul cu Poli cu stadionul plin.“

Având în vedere că UTA va juca în campionat abia luni, organizatorii speră ca la meci să vină inclusiv spectatori din Arad, care, bineînțeles, să o susțină pe Progresul. Pe lângă rivalitatea UTA – Poli, Pecica mai poate fi interesantă pentru fanii utiști și prin faptul că în rândurile ei se află mai mulți jucători împrumutați de la UTA: Zamfir, Nasiru, Fred Nortey, Shiaondo și Borcea. Partida are loc la ora 15:00 și va fi transmisă în direct pe canalul de youtube al postului Radio Zestrea Pecica.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți