Progresul Pecica e în grupele Cupei României!

Sport

Scris de Giuliano Junc

Echipa pregătită de Dan Stupar a reușit o mare performanță în această după-amiază. Profitând de o tragere la sorți norocoasă și de avantajul terenului propriu, Progresul Pecica a câștigat clar partida cu Viitorul Șimian din play-off-ul Cupei României. Ambele echipe joacă în Liga 3, ba chiar oaspeții au avut o clasare mai bună sezonul trecut, jucând în play-off, dar astăzi pe teren gazdele au făcut legea impunându-se cu scorul de 4-1.

Aldan a deschis scorul în minutul 34 cu un șut de la mare distanță, 1-0 fiind scorul cu care s-a intrat la cabine. Începutul reprizei secunde este furibund, cu gazdele marcând de două ori într-un interva de două minute (49-51). Prima dată Luca Bodri a finalizat cu un frumos lob peste portar iar apoi Răchită a mișcat tabela către un scor de forfait. Oaspeții au redus din diferență în minutul 63 dar a fost doar un foc de pai deoarece în minutul 72 Luca Bodri a refăcut diferența după o superbă acțiune personală.

Dan Stupar a folosit în această partidă următoarea formulă: Pecica: Zamfir – Moraru (70. T. Bodri), Nasiru, Gomboș (64. Matyus), Aldan – Arsene (85. Borcea), Shiaondo – Răchită, L. Bodri (85. F. Nortey), Bozian (64. Wild) – Bălașa.

Pecica așteaptă acum tragerea la sorți de vineri, pentru a vedea ce adversari vor veni la Pecica. Rămâne de văzut unde vor juca totuși pecicanii eventualul meci sau eventualele meciuri televizate și programate în nocturnă, asta pentru că în acea perioadă Arena „Francisc Neuman” va fi inutilizabilă din cauza schimbării gazonului. Așadar Progresul va trebui să apeleze la una dintre variantele pe care le are și UTA pentru partidele de campionat (și sperăm și de Cupă), anume Sibiu, Mediaș sau Cluj.

Până atunci însă, UTA se pregătește ca la rândul ei, peste 24 de ore, să facă pasul către grupele Cupei României. Are de trecut, tot pe propriul teren, de CSC Dumbrăvița. Misiunea roș-albilor ar trebui să fie una ușoară dar cum în fotbal pot apărea oricând surprize (să ne aducem aminte doar de episodul Filiași) este bine ca optimismul să nu devină aroganță. Credem totuși că jucătorii UTA-ei vor avea atitudinea potrivită în dorința de a-i oferi o calificare și o victorie concludentă drept cadou antrenorului Mircea Rednic, aflat, după cum bine știți, în spital.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.